0
ATP

BEZ ATP KUPA: Novak i društvo neće moći da brane titulu!

Objavljeno: 27.11.20 u 18:20

Bez ATP kupa naredne godine, odbrana pehara se prenosi na 2022. godinu! 

Početkom ove godine postali smo šampioni sveta u tenisu, Srbija predvođena pre svega Novakom Đokovićem, ali i Troickim, Lajovićem i svim ostalim momcima, savladala je apsolutno sve reprezentacije koje su joj stale na put. U velikom finalu, pala je Španija, a Nadal i družina morali su da se zadovoljne srebrnom medaljom!

Ipak, u januaru nadolazeže 2021. godine neće imati priliku da brane naslov najboljih na svetu, izjavile su lokalne vlast u Australiji.

Turnir koji se igrao u Brizbejnu, Sidneju i Pertu, neće se održati zbog veoma loše epidemiološke situacije u Australiji. U teoriji, moguće ga je održati, ali tamošnjim vlastima veći je prioritet Australijan open, a tenisere neće da izlažu dvostrukom riziku.

Ono što je jako bitno spomenuti je to, da će svi bodovi ostati, odnosno da iako se neće braniti, neće se ni oduzimati. Svi bodovi se prenose u narednu godinu, kada će se vrlo verovatno održati ATP kup.

Pored ATP kupa, otkazani su i svi turniri na teritoriji Australije, kao i sve mlađe kategorije Australijan opena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter