Direktor SDP-a platio 30.000 dinara kako bi izbjegao krivično gonjenje zbog falsifikovanja diplome

8
1333
Direktor i potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Muzafer Dragolovčanin  krivično je gonjen zbog falsifikovanja diplome, ali je krivični postupak protiv okončan nakon što je iznos od 30.000 dinara uplatio u humanitarne svrhe.
Podsjećamo da je protiv Muzafera Dragolovčanina Policijska uprava Novi Pazar podnijela krivičnu prijavu zbog falsifikovanja diplome o stečenoj višoj stručnoj spremi na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. O cijelom slučaju bila je obaviještena Gradska uprava, ali je uprskos tome Dragolovčanin napredovao od mjesta službenika do pomoćnika gradonačelnika na kojem ostaje do 2016. godine. Na izborima 2020. godine dobija odbornički mandat na listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

Osnovno javno tužilaštvo potvrdilo je za Sandžak televiziju da je protiv Dragolovčanina vođen krivični postupak, ali da je okončan 2014. godine, donošenjem rješenja o odbačaju krivične prijave, nakon primjene instituta odlaganja krivičnog gonjenja, nakon što je osumnjičeni uplatio novčani iznos od 30 000,00 dinara, na račun Udruženja paraplegičara u Novom Pazaru.

U pojašnjenju stoji da je Dragolovčanin imao pravo na institut odlaganja krivičnog gonjenja jer je ograničen na postupke za krivična djela za koja je zakonom propisana novčana kazna ili kazna zatvora do 5 godina.
Izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

8 KOMENTARI

    • 20 hiljada eura smo mi futni gradjani Novog Pazara platili samo sto te zivotinje nisu htele da vrate mobilne telefone kad je doslo do smene vlasti. Kako kaze ovaj Ugljanin morala je opstina da plati mts-u kaznu 20 hiljada eura jer neki iz SDA nisu vracali telefone. Jos kad bi objavio koliko su uzeli radnici opstine za putne troskove hiljada eura a zive sto metara od radnog mesta. Eto to su ti lesinari. A dizi poreze i takse i puni dzepove tim bagrama.
      A evo nam ga nas PRENCA jos 200 hiljada eura za kocke oko zgrada. Dva poslica 350 hiljada eura !!!!

  1. @ Mirsad
    i onaj Prenca evo sad se pojavise dokumenti…onaj sto je citirao hadise na konferencijama za stampu sekte…za pesacku stazu uzeo 115 hiljada eura nasih para.

    • IZDAJNICI koji su veoma dobro naplatili svoj lazni patrijotizam , postovanje i odgovornosti naspram Bosnjaka Sandzaka koji ih bira i nada se da ce o njima de se brinu odgovorno.
      Korumpirana bagra koja ne posjeduje ama bas nikakve ljudske , moralne vrijendosti i jos manje profesionalno politicko obrazovanje i delovanje

  2. Ovo je nasa elita. Ovo je covek od poverenja zastitnika ratnih zlocinaca iz narkomansko-kockarske familije Rasima Ljajica. Ovu bagru nam je on postavio da rukovodi gradom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.