Читај ми!

Popović: Zgrada Rektorata nije blokirana, studenti u holu

Rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da zgrada Rektorata nije blokirana, da oni nesmetano rade svoj posao, a da je deo delegata Studentskog parlamenta, koji su nezadovoljni radom parlamenta, u holu zgrade.

Ona je za Tanjug navela da dalji razvoj događaja zavisi od uprave Studentskog parlamenta i njihove spremnosti da se dogovore sa nezadovoljnim kolegama.

Pojašnjava da je jedan broj delegata Studentskog parlamenta UB došao jutros u Rektorat nezadovoljni zbog sazivanja hitne sednice Studentskog parlamenta i nepoštovanja procedura za organizovanje sednica.

"Oni su nezadovoljni i izbornim postupkom za sve delegate Studentskog parlamenta UB i netransparentnim radom uprave parlamenta i studenta prorektora", navela je Popović.

Kako kaže studenti i rektorski kolegijum su konstruktivno razgovarali o aktuelnim problemima u radu Studentskog parlamenta UB, ali da dalji razvoj događaja zavisi od uprave Studentskog parlamenta i njihove spremnosti da se dogovore sa kolegama.

Pojedini delegati Studenskog parlamenta blokirali su jutros ulaz u Rektorat na Studentskom trgu nezadovoljni što o sednici studentskog parlamenta nisu obavešteni sedam dana ranije. Svi njihovi zahtevi odnose se na rad Studentskog parlamenta i izbor delegata.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво