Svijet

Najusamljenijeg slona na svijetu čeka bolji život

Najusamljenijeg slona na svijetu čeka bolji život
Foto: Tanjug/AP | Najusamljenijeg slona na svijetu čeka bolji život

Slon Kavan, koga zovu "najusamljeniji slon na svijetu" biće uskoro premješten iz pakistanskog Zoološkog vrta u Kambodžu gdje će imati bolje uslove života.

Tim povodom, u Pakistan je došla poznata pjevačica i glumica Šer koja se javno zalagala da se Kavanu obezbijedi bolji život.

Iz bezbjednosnih razloga, plan posjete Šer nije javno objavljen, ali pakistanski zvaničnici kažu da se danas sastala s premijerom Imranom Kanom i da će bez sumnje posjetiti Kavana.

Slon je u Zoološkom vrtu već 35 godina, a partnera je izgubio 2012. godine. Veterinari su mu dijagnostifikovali poremećaj ponašanja zbog izolacije.

Zbog boljih uslova, nakon godina lobiranja aktivista i grupa za zaštitu životinja ovaj slon će u nedjelju biti poslat u Kambodžu gdje će imati novo utočište, rekao je Martin Bauer iz organizacije Četiri šape koja se četiri godine borila za njegov premještaj.

Oni su obezbijedili i medicinski tretman jer će mu čak i kada bude u Kambodži trebati višegodišnja fizička i psihološka pomoć.

Zbog loših uslova života, sud je u maju naredio zatvaranje zoološkog vrta u Islamabadu gdje je Kavan živio svih ovih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije