Nova vest
Tenis

Petak, 27.11.2020.

13:41

"Đoković se obezbedio – nije imao toliku motivaciju u Londonu"

Novak Đoković je godinu završio na prvom mestu, ali i s porazom od Dominika Tima u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: MS

Autor: MS

EPA-EFE/ANDY RAIN

Austrijanac je bio bolji u sjajnom meču protiv Novaka u tri seta, pre nego što je u finalu izgubio od Rusa Danila Medvedeva.

Đokovićev trener Marijan Vajda govorio je o rezultatima svog učenika na kraju sezone.

"Novak možda nije imao toliku motivaciju, jer je praktično obezbedio mesto 'svetske jedinice' za kraj godine na turniru u Beču", pokušao je da ga opravda Slovak.

Simbolika je da je na poslednjem turniru u Londonu, pre nego što se preseli u Torino, pobedio baš Rus isto kao i pre 12 godina kada je Nikolaj Davidenko trijumfovao.

"Toliko je simbolike. Bilo je prelepo sve ove godine u Londonu, ali su sada uslovi bili teški. Bili smo u balonu. Mogao bi ponovo da se pokrene turnirski ringišpil".

Prema Vajdi, nova sezona biće vrlo zahtevna i Đoković, pre svega, za Australijan open kreće 10. decembra.

"Biće to vrlo naporno sa organizacione tačke gledišta. Videćemo kada počinje Australikjen open i da li će biti pripremnih turnira, koji su uvek po rasporedu. Bilo bi odlično kada bi bio balon kao u Njujorku i Parizu, da se sve održi u kompleksu u Melburnu", zaključio je.

Ono što je poznato da sigurno neće biti ATP kupa, na kome je Srbija sa Đokovićem osvojila trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve