Vesti

0

KRIK: Agencija proverava imovinu sudije Savića koji gradi apartmane na Kopaoniku

Autor: IG

Izvor: Beta

KRIK: Agencija proverava imovinu sudije Savića koji gradi apartmane na Kopaoniku


U odgovoru na pitanja novinara KRIK-a, Agencija je navela da do sada nije proveravala izveštaje o imovini i prihodima sudije Savića ali da je 12. novembra pokrenuta vanredna provera koja se pokreće po službenoj dužnosti kada postoje podaci koji ukazuju na razliku u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.

Portal je ranije izveštavao da taj sudija i njegova supruga poseduju imovinu koja znatno premašuje njihova primanja i koju bi od njihovih sudijskih plata mogli da steknu tek ako štede duže od 25 godina.

Savić je tokom dugogodišnje karijere odlučivao u nekim od najznačajnijih sudskih postupaka u zemlji - kao što je oslobađanje kontroverznog biznismena Stanka Subotića za šverc cigareta, zatim u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića a KRIK navodi da je bio član veća koje je potvrdilo osuđujuću presudu pripadncima zemunskog klana, ali i među sudijama koje su ukinule oslobađajuću presudu Željku Maksimoviću Maki za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Savić je predsedavao veću koje je oborilo osuđujuću presudu bivšem ministru životne sredine Oliveru Duliću, kao i u onom koje je ukinulo presudu bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću kojom je bio osuđen na pet godina zatvora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR