Bitka za Košutnjak: Odrediti novi rok za javnu raspravu o Makiškom polju 1Foto: Bitka za Košutnjak (arhiva)

Grupa građana „Bitka za Košutnjak“ podnela je danas gradskom arhitekti Marku Stojčiću još jedan zahtev za obustavu i produženje roka za Javni uvid u Nacrt dela Makiškog polja u Beogradu.

Iz te grupe su saopštili da je odbijen zahtev koji su u četvrtak podneli Sekreatarijatu za urbanizam i dodaju da je time sva dalja odgovornost preneta na Stojčića.

„Zbog pogoršanja epidemiološke situacije jedina razumna odluka gradskog arhitekte bi bila da odmah i bez odlaganja prihvati zahtev ‘Bitke za Košutnjak’ i da odredi novi rok za javnu raspravu nakon što epidemija bude stavljena pod kontrolu“, navodi se u saopštenju.

„Bitka za Košutnjak“ zahteva da zbog velike važnosti najvećeg beogradskog vodoizvorišta i sudbine Makiškog polja taj rok ne sme biti kraći od 60 dana.

„Javnost želimo da podsetimo da smo identičan zahtev podneli 6. jula 2020, neposredno pre početka skupljanja 8.000 primedbi gradjana za Košutnjak. Umesto da uvaži naš opravdan zahtev, Sekretarijat je odgovorio nakon više od dve nedelje, kada je sve već bilo završeno“, naglašeno je u saopštenju.

Pišu da bi ignorisanje njihovog zahteva tokom „najgore faze epidemije“ moglo dodatno da ugrozi zdravlje velikog broja građana Beograda.

„Ne postoji nijedan razuman izgovor zbog koga bi se sa ovim javnim uvidom nastavilo osim ako je namera ovog Sekretarijata da iskoristi epidemiju za interes investitora i malog broja pojedinaca kojima je jedini interes enorman profit. Podsećamo Stojčića i Sekretarijat da je po statutu grada Beograda njihova obaveza da štite javni interes – interes gradjana Beograda a ne da budu servis investitora i tajkuna“, naglasili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari