U Majdanpeku novih devet inficiranih 1Foto: J.B.K

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti u Majdanpeku testirano je 31 lice i prema do sada pristiglim rezultatima devet je pozitivno, a čeka se još sedam rezultata.

Broj pregleda u kovid ambulanti u poslednja 24 sata prema izveštaju majdanpečkog Doma zdravlja, je 79, kod tri pacijenta je konstatovana pneumonija, a bilo je 32 prva i 47 kontrolnih pregleda.

Sa devet novoinficiranih i jednim izlečenim, u majdanpečkoj opštini je 141 osoba aktivno zaražena kovidom 19. Broj hospitalizovanih u tercijarnim zdravstvenim ustanovama je nepromenjen – 10 pacijenata je na lečenju van majdanpečke opštine, a pet je nakon otpusta na kućnom lečenju.

Među zaraženima je i petoro zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, dva lekara, dve medicinske sestre i jedan nemedicinski radnik. Izuzev Rudne Glave u kojoj nema novoificiranih i gde je 17, u ostalim mestima povećan je broj lica koja su pozitivna na korona virus.

Kako Danas saznaje od direktora majdanpečkog Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića, najviše zaraženih je u Majdanpeku – 91, u Donjem Milanovcu i pripadajućim selima je 27, a u Jasikovu šest.

U trećem talasu u majdanpečkoj opštini korona virusom zaraženo je 179 osoba, a izlečeno 38. Od početka epidemije prisustvo virusa potvrđeno je kod 346 osoba, izlečeno je 196 lica, a tokom prvog i drugog talasa od posledica korona virusa preminulo je devet pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari