Gujon u poseti Selakoviću: Nastaviću da radim za srpski narod 1Foto: MSP

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, u razgovoru sa ministrom psoljnih poslova Nikolom Selakovićem, rekao je da će nastaviti da radi za srpski narod.

Kako se navodi u saopštenju, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izrazio je očekivanje da će taj organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosledno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu.

Prema rečima ministra Selakovića, pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije, pre svega u regionu, jeste posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva.

Selaković je Gujonu poželeo mnogo sreće i uspeha u radu, istakavši da je uveren da će on, kao osvedočeni borac za bolji položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i borac za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tesnoj saradnji sa ministrom spoljnih poslova, Vladom Srbije i predsednikom Republike učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti.

Gujon je zahvalio na podršci, istakavši da je zahvalan na prilici da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srpski narod, i da će se boriti svim snagama za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srpskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je imenovala osnivača francuske nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari