Biznis Vesti
HAOS U HRVATSKOJ! Preduzetnici prete BLOKADOM zbog zabrane rada ugostiteljstvu i teretanama, u toku sastanak u Vladi

HAOS U HRVATSKOJ! Preduzetnici prete BLOKADOM zbog zabrane rada ugostiteljstvu i teretanama, u toku sastanak u Vladi

Nakon što je premijer Andrej Plenković juče predstavio nove mere protiv koronavirusa, prema kojima se od ponoći zabranjuje rad kafićima i restoranima, kao i teretanama, od 9 sati u vladi je u toku sastanak.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
zagreb shutterstock 757867531 Foto: shutterstock
zagreb shutterstock 757867531

Glavna tema su mere kojima vlada planira obeštetiti preduzetnike kojima će zbog novih mera biti onemogućen rad.

Predsednik Udruženja ugostitelja Zagreba Franz Letica izjavio je uoči sastanka kako je važno da se danas postigne dogovor, pišđe Index.hr.

"Danas moramo sve dogovoriti. Ne sme biti drugog kruga pregovora, to je ključna činjenica", izjavio je Letica.

Kazao je i kako ne smeju odustati od svojih zahteva, jer to je jedino što im preostaje za njihov rad i poslovanje. "Sve što tražimo je realno, svi zahtevi su realni i na tome treba insistirati", rekao je.

Pročitajte još

Na opasku kako vlada šalje poruku da (ugostitelji) moraju biti svesni stanja u budžetu, odgovorio je kako su ugostitelji toga svesni. "Zato smo ponudili taj model gde mi njih praktično kreditiramo, ne tražimo novac odmah nego kroz period od tri godine", rekao je.

"Ako ništa drugo ne preostaje, blokada je ono što će se dogoditi"

Nove mere izazvale su burne reakcije preduzetnika, a predsednik udruženja Glas poduzetnika Hrvoje Bujas kaže da su u privatnom sektoru spremni i na štrajkove.

"Uvek postoji plan B. Ako sutra zaista ne nađemo zajednički jezik, UGP kao krovna asocijacija poduzetnika, ali i jednog dela privatnih preduzetnika, sa svojih više od 13.000 članova, uključujući i dodatne partnere poput vozača kamiona, vozača autobusa, naših frizera, kozmetičkih salona, fitness-centara, trgovina na malo, mi smo zaista spremni i voljni izaći i napraviti blokadu i prosvede koji moraju pokazati da privatni sektor nije i ne čine ga građani drugog reda. Mi smo jednakopravni, jednako važni kao i svi drugi građani", rekao je Bujas sinoć za Novu TV.