27. novembar  2020. 09.09  →  09.25 | Izvor: RTV (Kamenko Milenković)

Održan online 11. Festival mladog vina Tikveš

SKOPLJE -

Održan je tradicionalni 11. Festival mladog vina "Tikveš" vinarije. Zbog epidemioloških razloga relizovan je online, a gledaoci su ga ocenili kao ,"Izvanredan, najveći vinski događaj regiona" sa više od 14 hiljada preglada na FBi 2.000 posetilaca na zoom platformi.

U pratećem programu učestvovali su: Vlatko Stefanovski, Tijana Dapčević, The Frajle, Rade Šerbedžija, Udruženje džez muzičara iz Makedonije i ličnosti iz vinskog sveta i biznisa.festival, mladog, vina, tikveš, 2020, the, frajle

Nazdravljali su Tikveš vinu gosti: Pau Roca, Peter McCombie, Caroline Guilby, Vuk Vuletić, Philippe Cambie, Milčo Mančevski i mnogi drugi.

Emocije koje su bile prisutne tokom trajanja programa od dva ipo sata prenosile su se između vinarije u Kavadarcima i Centra vinske kulture Wine Q u Beogradu, a pratili su ljubitelji vina iz celog regiona i mnogih zemalja širom sveta.

Stručnjaci su dočarali proizvodnju kvalitetnog vina, novu berbu, ali i tradiciju i ocenjivanje vina.

Ovo je bio događaj koji je imao za cilj da pokaže da granice i epidemije ne mogu da budu prepreka da se nazdravi. Ove godine je to bilo online, ali se nadamo da će u skorijoj budućnosti biti i lično.

Ove godine vinarija Tikveš slavi 135 godina postojanja.Ona je jedna od kompanija koju su ambasadori Balkana proglasili regionalnim proizvođačem vrhunskih vina. Ovim događajem pokazalaje kako mora da se napravi transformacija i adaptacija novoj situaciji, ali istovremeno postavila sebe kao lideraitrendsetera u regionu.