BiH

Promjene u dvije institucije: Lovrićeva smijenjana, Šipovac dao ostavku

Promjene u dvije institucije: Lovrićeva smijenjana, Šipovac dao ostavku
Foto: N.N. | Vlada RS smijenila Lovrićevu i Šipovca

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na održanoj sjednici smijenila Jovanu Lovrić, načelnicu Zavoda za stomatologiju RS u Banjaluci.

Iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS je nakon sjednice saopšteno da je na Lovrićevo mjesto imenovana Snježana Radetić. Lovrićeva je, inače, specijalista preventivne i dječje stomatologije, a na ovoj poziciji je provela samo četiri mjeseca.

Podsjećamo, SPS nedavno nije potpisao koalicioni sporazum s vladajućim partijama u RS, nakon čega je izbačen iz te kolicije.

Iz Vlade je saopšteno da su prihvatili i dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora Novinske agencije Republike Srpske Srna da se za vršioca dužnosti direktora te agencije imenuje Jovica Cvjetković.

"Nadzorni odbor Srne prihvatio je ostavku dosadašnjeg direktora agencije Radmila Šipovca, koju je podnio iz ličnih razloga", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju nakon sjednice istaknuto je da je Vlada zadužila republičke organe uprave da u saradnji s Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju, a, kako je istaknuto, u cilju zaštite ustavnih nadležnosti RS, nastave aktivnosti koje se odnose na proces evropskih integracija.

Vlada je usvojila i informaciju o realizaciji Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u RS u 2020. godini.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta je u 2020. godini raspisalo konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u periodu od 25.9.2020. do 25.10.2020. godine. Ukupan broj prijavljenih po ovom konkursu je bio 550, od čega je odobreno 500 zahtjeva", saopšteno je, uz napomenu da se ovaj program realizuje od 2008. godine. Ukupan broj subvencija iznosi 4.348, a do kraja 2020. godine će na ovaj program ukupno biti utrošeno 13,3 miliona maraka.

Donesena je i odluka o davanju saglasnosti na Prijedlog rebalansa finansijskog plana - budžeta Fonda zdravstvenog osiguranja RS za 2020. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije