KAKVA BRUKA U CRNOJ GORI! ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ POSTAVLJA ZETA ZA MINISTRA: U vladu uvodi i političare, a obećavao eksperte?!
Familijarno Krivokapić u izbornoj noći sa ćerkom i njenim navodnim dečkom Milojkom Spajićem, Foto: Tanjug

Farsa

KAKVA BRUKA U CRNOJ GORI! ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ POSTAVLJA ZETA ZA MINISTRA: U vladu uvodi i političare, a obećavao eksperte?!

Crna Gora -

Crnogorski mandatar obmanuo narod - budući ministar finansija Milojko Spajić navodno je u vezi s njegovom ćerkom Milenom, biznismen Davidović tvrdi da su tri člana vlade iz njegove stranke

Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, obećavao je tokom kampanje ekspertsku vladu, ali prema poslednjem preseku deo njegovog kabineta biće ne samo političari već navodno i momak njegove ćerke Milene Krivokapić i njegov potencijalni zet!

Javna tajna

Naime, prema našim saznanjima, a o čemu se uveliko priča u Podgorici, Milena Krivokapić, koja se često mogla videti kako stoji uz oca na njegovim konferencijama za medije, u vezi je s Milojkom Spajićem, koji je kandidat za ministra finansija i socijalnog staranja. Spajić je najavljen kao nestranačka ličnost i tokom kampanje bio je član Krivokapićevog savetničkog tima. Budući ministar finansija je, kako je navedeno, magistar finansijskog inženjeringa.

- Cela Podgorica već izvesno vreme priča da je Krivokapićeva ćerka Milena u vezi s budućim ministrom finansija. Oni ne izlaze zajedno da ne bi upadali u oči, ali to je sada već javna tajna - kaže izvor Kurira iz Crne Gore.

Pored Spajića, u novoj vladi će biti i političari - troje kandidata za ministre su članovi Narodnog pokreta, što je otkrio sam lider te stranke, biznismen Daka Davidović. Na sve ovo treba dodati i Dritana Abazovića, lidera URA, koji je kandidat za ministra odbrane. Tako ispada da je Krivokapić obmanuo javnost, te da u novoj vladi ima mesta za političare i zeta, a ponajmanje za eksperte.

- Najmanje tri kandidata za ministre članovi su NP, a mislim da će ih biti više, čitava vlada trebalo bi da bude u Pokretu - rekao je nedavno Davidović.

Činjenice ga demantuju

Vest da će u novoj vladi ipak biti političara, mimo Abazovića, čelnicima Demokratskog fronta samo je potvrda onoga što govore već mesecima - cilj je da u novoj vladi, zapravo, samo ne bude njihovih predstavnika.

foto: Nemanja Nikolić

Andrija Mandić iz DF kaže da se Krivokapićeva najava o ekspertima svakoga dana demantuje novim činjenicama.

- Jedno je sigurno, a to je da su se svi ljudi izvan Demokratskog fronta u Crnoj Gori, nezavisno da li su opozicija iz DPS ili parlamentarna većina, udružili da političari iz ovog saveza ne uđu u novu vladu. Izgovori kako će ovo da bude ekspertska vlada svakog dana se demantuju izjavama poput ove Dake Davidovića. Znali smo za predsednika URA, a sad smo dobili potvrdu i za druge - kaže Mandić.

foto: YouTube prtscr / Pokret za Promjene

Prema rečima Nebojše Medojevića (DF), zahvaljujući „iskrenoj ispovesti biznismena bliskog Mitropoliji Dake Davidovića, javnost je imala priliku da se uveri“ da je on u svemu bio u pravu.

- Ovu vladu je sastavljala Udba i cilj joj je da uništi DF, a da zaštiti DPS, tajkune i švercere - poručio je Medojević za Kurir.

ABAZOVIĆ IZNEO CILJEVE VLADE

Ukinuti sporne članove Zakona o slobodi veroispovesti

foto: Nemanja Nikolić

Građanski pokret URA Dritana Abazovića uputio je Krivokapiću i predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću predlog sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade. Predlog sporazuma sadrži 13 tačaka i podrazumeva usvajanje zakona: o poreklu imovine, lustraciji, zakona o vladi, o Skupštini, kao i zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Sporazum obuhvata i donošenje izmena i dopuna Zakona o slobodi veroispovesti, s akcentom na ukidanje spornih članova.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track