Fudbaleri Fortaleze (©Reuters)
Fudbaleri Fortaleze (©Reuters)

Novi trener pokrenuo Fortalezu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 23:01

Marselo Kamuska prošle nedelje ostvario prvi trijumf na kormilu Trikolora. Gojas pobedio Palmeiras i gaji nadu u čudo – opstanak u eliti

Seča trenera u brazilskoj Seriji A. Više od polovine klubova promenilo je trenera tokom sezone. Nekima novi kormilari nisu doneli rezultate, novi elan, ali Fortalezi i Gojasu jesu. Ova dva tima odmeriće snage u petak (00.00) u 23. kolu elitnog ranga u najfudbalskijoj zemlji na svetu.

Iskusni stručnjak Marselo Augusto Oliveira Kamuska proše nedelje je osstvario prvi trijumf na klupi Fortaleze i to u Rio da Žaneiru pritiv Botafoga (2:1). Ekipa je konačno pobegla iz donjeg dela tabele i trenutno je na 12. poziciji koja garantuje plasman u Kopa Sudamerikana, drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike.

Izabrane vesti

Gojas je ubedljivo najgori tim u eliti, ali je prošle nedelje pobedio Palmeiras. Iskoristio je domaćin to što su Veliki zeleni igrali bez 21 igrača, što zaraženih korona virusom, što povređenih. Ipak, i dalje treba čudo za tim iz Gojanija da bi ostao u Seriji A. I „fenjeraš“ je promenio trnera prošle nedelje. Na kormilu je stigao Augusto Cezar koji je pre toga vodio mladi tim Gojasa. I odmah tri boda protiv giganta iz Sao Paula.

Domaći trener Kamuska ne može da računa na bolesnog Paulaa i povređene Marijana Vaskeza, Gabrijela Dijaza i Rožera Karvalja. Romarinjo i Osvaldo su pod znakom pitanja. Kod gostiju van stroja su Daglas Bađo koji se povredio prošle nedelje protiv Palmeirasa. Odavno su van tima Danijel Besa, Vinisijus, Kiko, Kajo, Enrike Almeida i Viktor Andrade. Oni su povređeni, dok će zbog kartona da odsustvuje Rafael Mura.

U prvom delu sezone, Fortaleza je u Gojaniju slavila sa 3:1, a ima tri vezane pobede u šampionatu protiv Gojasa. Na pet od poslednjih šest utakmica ova dva tima dolazilo je bar tri pogotka.

Gojas je poslednji put pobedio Tikolore pre dve godine na svom terenu sa 3:1. Oba tima su tada igrala u Seriji B.

BRAZIL 1 – 23. KOLO

Sreda

Seara - Sao Paulo 1:1 (0:1)

/Leo 47 - Dijego 11/

Četvrtak

Atletiko Mineiro - Botafogo 2:1 (1:0)

/Savarino 17, Eduardo 50 - Marselo Konseisao 53/

Koritiba - Korintijans 0:1 (0:1)

/Santos 21pen/

Petak

00.00: (1,62) Fortaleza (3,80) Gojas (5,90)

Nedelja

01.00: (3,30) Atletiko GO (3,00) Internasional (2,90)

Ponedeljak

23.55: (2,25) Fluminense (3,20) Bragantino (3,35)

***kvote su podložne promenana



tagovi

Brazil 1BrazilFortalezaGojasFK Gojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara