LE (Grupe D i E): PREOKRETI - Rendžers i PAOK znaju zašto je 2:0 ''najopasniji rezultat''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.11.2020.
22:58
Izvor: Sportske.net

Dosta golova, zanimljive i sadržajne utakmice. Živkovići iz PAOK-a od sjaja do očaja, Crnomarković isključen u Belgiji...

EPA-EFE/JEROEN PUTMANS
EPA-EFE/JEROEN PUTMANS

Povezane vesti

Grupa D

Rendžers - Benfika 2:2
Standard Lijež - Leh 2:1

Tabela: Benfika 8, Rendžers 8, Standard 3, Leh 3.

Duel Rendžersa i Benfike bio je u centru pažnje u ovoj grupi, a škotski velikan je na svom terenu prokockao sjajnu priliku da se izdvoji na prvom mestu na tabeli. Imali su domaći dva gola prednosti, ali su u finišu sve to prokockali.

Rendžers je poveo već u sedmom minutu meča, kada je Arfild savladao golmana Leitea.

Kemar Ruf je u 69. minutu duplirao prednost domaćih, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, loptu je poslao pod prečku, golman Benfike bio je nemoćan i Rendžers je poveo sa 2:0.

Nisu se gosti iz Lisabona predavali, a ulazak Ramosa umesto Žilberta im se vrlo brzo isplatio. Upravo on je u 78. minutu smanjio na 2:1 i vratio rezultatsku neizvesnost, a samo tri minuta kasnije akcija Benfike kroz sredinu, na kraju Pici šalje loptu pod prečku za izjednačenje na 2:2.

''Mirisalo'' je na remi i u Liježu, gde je Standard dočekao ekipu Leha, ali je domaćin došao do pobede u nadoknadi vremena, golom Lafisa - 2:1. Pre toga, Išak je u 61. minutu doveo goste u vođstvo, a Tapsoba je samo dva minuta kasnije izjednačio na 1:1.

Meč su obeležila i dva isključenja, uz veliki broj žutih kartona na obe strane. Oulare je u finišu prvog poluvremena isključen zbog dva žuta kartona u ekipi Standarda, a u 75. minutu isključen je i srpski defanzivac Đorđe Crnomarković u ekipi Leha, takođe zbog parnih kartona.
-
baner
-
Grupa E

Granada - Omonija 2:1
PSV - PAOK 3:2

Tabela: Granada 10, PSV 6, PAOK 5, Omonija 1.

Španska Granada je opravdala ulogu favorita u duelu sa kiparskom Omonijom i pobedom od 2:1 se učvrstila na vodećoj poziciji na tabeli Grupe E. Domaći su poveli golom Suareza Čarisa u osmom minutu, a tu prednost je anulirao Asante u 60. minutu meča. Da iznenađenje ipak izostane, potrudio se Soro u 73. minutu, za konačnih 2:1 u korist Granade.

U istoj grupi, veliki preokret je na svom terenu napravila ekipa PSV-a iz Ajndhovena, koja je savladala solunski PAOK sa 3:2 i tako preuzela drugo mesto.

PAOK, za koji su svih 90 minuta odigrali i golman Živko Živković i krilni vezista Andrija Živkvić, poveo je golom Varele već u četvrtom minutu, a kada je Colis devet minuta kasnije duplirao prednost, činilo se da će gosti odneti ceo plen.

Umesto toga, nisu u Solun odneli nijedan bod, a preokret PSV-a najavio je Gakpo, svojim pogotkom u 20. minutu. Gosti iz Soluna su održali prednost do početka drugog poluvremena, a onda sledi ekspresni preokret - Madueke u 51. minutu je izjednačio, a dva minuta kasnije Malen pogađa za 3:2 u korist holandskog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke