Ludovik Fabregas (©Reuters)
Ludovik Fabregas (©Reuters)

Barsa i dalje 100 % u 2020. godini: Kil pretio u Blaugrani, ali nema kraja seriji Katalonaca

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.20. | 22:28

Četa Ćavija Paskvala nastavlja da demonstrira silu u Ligi šampiona. Pao Kil – 29:25, drugi put u poslednjih sedam dana

Drugi put u sedam dana, u rukometnom klasiku, bolja je bila Barselona. Devotostruki šampion Evrope pobedio je u Blaugrani Kil sa 29:25 i zadržao nepobedivost u 2020. Ne samo da niko nije porazio slavni klub ove godine, nego nijedan tim kako u Evropi, tako i u Asobal ligi nije otkinuo bod četi Ćavija Paskvala.

Prošle nedelje, Katalonci su pregazili Zebre na Baltiku, lako pobedili sa 32:26 i naneli najteži poraz nemačkom šampionu u istoriji u duelima sa trenutno najboljim timom Starog kontinenta. U Barseloni su izabranici Filipa Jihe pružili jači otpor. Disali su non-stop za vratom Barsi do sedam, osam minuta do kraja, ali nisu uspeli da ostanu neporaženi. Na kirlima Slovenca Mihe Zarabeca, Kil je u 52. minutu pripretio domaćinu, smanjio na 23:22.

Izabrane vesti

Očekivao se neizvestan finiš, ali onda sledi serija Barselone od 4:0 za tri i po minuta i tu je bio kraj nada Kila da može da ostane neporažen na terenu ljutog rivala. U tim trenucima golove za domaćina postigli su Francuz Ludovik Fabregas (2), a po jedan Slovenci Domen Maguc i Blaž Janc.

Francuski pivotmen Fabregas sa šest golova bio je najefikasniji igrač meča. Slovenci Jure Dolenac i Domen Maguc, kao i Aitor Bengčea su po četiri puta zatresli mrežu. Kod Kila opet je bio dobro čuvan najbolji rukometaš današnjice, Norvežanin Sander Sagosen koji je postigao samo tri gola. Miha Zarabec je postigao pet pogodaka za Zebre, a Norvežanin Harald Reinkind i Šveđanin Niklas Ekberg po četiri. Obojica danskih golmana imali su po 12 odbrana, Kevin Meler kod Barsa, a Niklas Landin Jakobsen kod Kila. Zbog bolesti za domaćina nije igrao hrvatski srednji bek Luka Cindrić.

Seged je ostavrio tek prvu pobedu u Ligi šampiona i to ubedljivu protiv norveškog Elveruma sa 36:27. Mađarski vicešampion je imao mnogo porblem sa zaraženim igračima, ali sada su konačno kompletni. Najefikasniji igrač meča bio je Rikard Bodo sa devet golova. Naš reprezentativac Bogdan Radivojević postigao je dva gola. Kod gostiju sa sedam pogodaka istakao se Aleksander Kristofersen.

Paris Sen Žermen je teže nego što se očekivalo pobedio Porto sa 29:28, a istakao se prvi strelac Lige šampiona, danski bombarder Mikel Hansen, strelac devet pogodaka za pariske Milionere.

Podsetimo, krajem godine će na F4 u Kelnu četiri najbolja tima Evrope – Barselona, Kil, Vesprem i Pari Sen Žermen da odluče o šampiona kontinenta za sezonu 2019/2020.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Sreda

Vive Kjelce - Vardar 36:29 (18:12)

Četvrtak

PSŽ - Porto 29:28 (15:11)

Seged - Elverum 36:27 (17:15)

GRUPA B

Sreda

Vesprem - Olborg 30:32 (16:19)

Celje - Nant 25:31 (11:13)

Četvrtak

Barselona - Kil 29:25 (13:12)

Odloženo

Meškov Brest – Flensburg

Motor Zaporožje - Zagreb


tagovi

EHF Liga šampionaRK BarselonaRK KilPik SegedSegedRK PortoRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara