Stanković blista: Rekao sam momcima da igramo kao da smo na basketu

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.11.20. | 21:53

“Sad možemo da razmšljamo o prvom mestu u grupi”, poručio Zvezdin šef stručnog štaba

Velika noć za Crvenu zvezdu i Dejana Stankovića. Crveno-beli su praktično zakoračili u evropsko proleće, mladi stručnjak je postao prvi trener kluba sa Marakane koji je slavio na tlu Belgije. Veliki dani za Crvenu zvezdu, ali i Dejana Stankovića.

Crvena zvezda je izgledala defanzivno odlično, mada se organizovano branila.

Izabrane vesti

“Zašto dati protivniku mogućnost da te kazni gde je najbolji, a Gentova najveća vrlina je brzina. Zašto da im damo mogućnost da nam trče iza leđa? Rekao sam momcima, kao da igramo basket. Da usporimo koliko god mogu, da nemaju pravi, organizovani napad. Polako se spuštaš, organizovani blok...”, rekao je Dejan Stanković.

Pre toga, počeo je ovako:

“ Rekao sam juče da se nećemo braniti, ako i jesmo, radili smo to organizovano”.

Zvezda je prvi put pobedila u Belgiji?

“Fenomenalno se osećam. Kao i momci. Lepo je upisivati pobedu, pisati istoriju. To je san svakog ko dođe u Zvezdu, svakom to prija. Jedni bez drugih ne možemo. Drago mi je da smo napravili jednu grupu momaka I da idemo korak po korak ka zajedničkom cilju”.

Zvezda sad ima šansu za prvo mesto u grupi?

“Očekujemo Hofenhajm kod kuće. Sledeća evropska utakmica. Sve je moguće. Zašto da ne? Ali ne treba da spuštamo gard, jer ništa nije završeno 100 odsto. Fudbal je lep i zanimljiv, jer je čudna igra. Ali sa ovakvim pristupom, željom, organizacijom, imamo pravo da se nadamo”.

 


tagovi

Dejan StankovićLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara