Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2020.

16:30

Svet tuguje – "Maradona je najveće što mi se desilo u životu"

Svet žali za odlaskom fudbalske legende Dijega Armanda Maradone.

Izvor: MT

Autor: MT

Svet tuguje –
Photo by Luciano Bisbal/Getty Images

Mnogobrojni navijači u Argentini i u Italiji ne mogu da se pomir da je najboljih svih vremena otišao zauvek.

U njegovoj rodnoj Argentini proglašena je trodnevna žalost i hiljade poštovalaca Maradoninog lika i dela sa nevericom se oprašta se od njega u predsedničkoj palati u Buenos Ajresu.

"Ne mogu da verujem, ovo je neverovatno. Svi su na kraju smrtnici, ovo je kao ružan san", rekao je agenciji AFP navijač Fransisko Salaveri.

Odlazak omiljenog argentinskog sina ujednio je i navijače River Plate i Boke Juniors, koji se zagrljeni i u suzama mogu videti kako odlaze da se oproste od fudbalskog Boga.

"Nekoliko puta u životu osetio sam bol koji me i danas napao", rekao je navijač Maurisio Pasadore.

U Buenos Ajresu natpis "Hvala Dijego" zamenio je na digitalnim reklama informacije o voznom redu vožnje, a u predgrađu navijači pevaju pesme unjegovu čast.

"Maradona je najveće što mi se desilo u životu. Volim ga kao svog oca. Ako umrem mlad nadam se da ćemo gore na nebu igrati fudbal i gledati Boku zajedno", rekao je 22-godišnji Kristijan Monteli agenciji Rojters.

Na stadionu Argentinos Juniorsa, kluba u kom je Maradona kao dečak počeo da igra fudbal, ispaljivan je vatromet i puštena je muzika.

Koliko je božanstavo bio u Italiji, pokazuju i slike iz Napulja, gde se na hiljade navijača Napolija okupilo u španskoj četvrti.

"U Napulju, on je kralj", rekla je jedna žena za RAI.

Zbog njegove smrti, mladi fudbaleri u indijskom gradu Sekunderabad održali su minut ćutanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve