Usvojeno: Nastava na daljinu i skraćeno radno vreme do 15. decembra

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19, koje se odnose na učenike osnovnih i srednjih škola.
Usvojeno: Nastava na daljinu i skraćeno radno vreme do 15. decembra
Foto: 021.rs
U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu.
 
Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, navedeno je u saopštenju Vlade. 
 
Vlada Srbije donela je odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine. Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.
 
Na današnjoj sednici usvojen je Predlog zakona o fiskalizaciji kojim se Poreskoj upravi omogućava da efikasnije prati i kontroliše poreske obveznike kod kojih postoji rizik od izbegavanja plaćanja poreza.
 
Takođe, omogućava se povećanje broja poreskih kontrola u samom sedištu poreskog organa, čime se smanjuje potreba za terenskim kontrolama. Novi zakon će omogućiti efikasniju kontrolu svih isporuka dobara i pruženih usluga na malo, uključujući i primljene avanse za budući promet dobara i usluga.
  • DonJuan

    27.11.2020 13:28
    @Keva" A meni je zlo od ostvsrenih keva ciji se zivot vrti oko dece i koje lezu posle drugog dnevnika pa misle da svi treba tako i ljubomorne su ako neko ima zivot hahahahah
  • Goga

    27.11.2020 08:43
    Radno vreme
    SVE prodavnice su nekada radile do 19 h, subotom do 12, nedeljom neradan dan. Samo su "dežurne" samoposluge nedeljom radile do 11h i veći gradovi imali po 1 drakstor.
    Kafane i restorani radili do 24, neki subotom do 01. Svi živeli srećno i veselo.
    Onda usledilo ludilo, sve počelo raditi ko drakstor, ko da zaposleni nemaju kuću, decu, porodicu, dušu.
    Ne vidim problem u radnom vremenu.
    Problem je metastaza u svim organima našeg društva.
    Kakav je radnik i za šta je sposoban neko ko do 5 ujutro banči? Kakvi su učenici koji do 2-3 bleje u komp/tel.?
    Sve je ovde naglavačke, trulo i bolesno i bez Covida.
  • /

    26.11.2020 23:58
    /
    @a
    izvrsitelji takve jedva cekaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija