Vanja Milinković Savić (© Star sport)
Vanja Milinković Savić (© Star sport)

Vanja sačuvao nulu, Đampaolo stigao do Milana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 17:04

Torino u osmini finala Kupa Italije posle gola i asustencije Zaze

Ne ide mu u Seriji A kako je zamislio, samo jednu pobedu ostvario je u prvih osam kola, međutim, Torino u Kupu Italije ne greši. Dve utakmice – dva trijumfa i mesto u osmini finala je osigurano.

Ruku na srce, od tima Marka Đampaola se očekivalo da opravda ulogu favorita prošlog meseca protiv Lećea (savladan tek posle produžetaka) i danas nad Entelom. Oba tima su članovi Serije A, međutim, za Bikove je bitno da su ušli u završnici masovnijeg takmičenja na Čizmi, kad se uključuju najbolji tamošnji timovi.

Izabrane vesti

Na Olimpijskom stadionu Torinu je savladao Entelu 2:0, ponajviše zahvaljujući iskusnom napadaču Simoneu Zazi. Dao je bivši špic Juventusa i Valensije gol Interu minulog vikenda, što mu je očigledno podiglo samopouzdanje, pa je danas dodao još jedan, uz asistenciju Federiku Bonacoliju. S tim što je partner u špicu prilikom drugog pogotka i sam atraktivno nastavio akciju, ispratio je i na kraju zakucao loptu u mrežu. Dok dlanom o dlan i sve je gotovo. Minuti 28. i 30.

U pobedi Torina učestvovao je i srpski golman Vanja Milinković Savić. Kao i u duelu prethodne runde kupa, sa Lećeom, dobio je šansu od prvog minuta i ovoga puta uspeo da sačuva mrežu. Za razliku od njega, vezista Saša Lukić nije bio u sastavu.

Na ovaj način Torino je obezbedio mesto u osmini finala i naredni rival biće mu Milan, 13. januara, što će biti prilika da se trener Marko Đampaolo suprotstavi Rosonerima prvi put otkako je smenjen jula 2019.

U prethodna dva dana plasman u osminu finala osigurali su Parma, Kaljari, Fjorentina i Specija, a poslednji putnik biće pobednik gradskog derbija, Sampdorija – Đenova.



tagovi

Vanja Milinković SavićKup ItalijeTorinoMarko Đampaolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara