Vesti

0

Novi Pazar: Epidemiološka situacija nestabilna, u planu proširenje kapaciteta bolnica

Autor: KP

Izvor: Beta

Novi Pazar: Epidemiološka situacija nestabilna, u planu proširenje kapaciteta bolnica

Izvor: Foto: Pixabay.com

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović rekao je da su zdravstvene ustanove "spremne" i da zasad ima dovoljno mesta za hospitalizaciju pacijenata obolelih od koronavirusa.

„Trenutno raspolažemo sa 350 bolničkih postelja, a u opticaju su jos tri objekta za pripremu privremene kovid bolnice koja će moći da primi od 100 do 150 pacijenata. Odluku o tome koji će to objekat biti još uvek nismo doneli, ali bitno je da ćemo u slučaju potrebe imati blizu 500 smeštajnih kapaciteta", rekao je Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da će grad Opštoj bolnici i Domu zdravlja u tom gradu dodeliti finansijski pomoć za kupovinu alkohola za čišćenje, i razvođenju kiseoničke mreže na proširenom infektivnom odeljenju.

"Za te namene izdvojićemo oko 8.5 miliona dinara, a planirano je i da se pojača dezinfekcija javnih površina u gradu pre svega bolnice, autobuske stanice i Novopazarske banje. Doneta je i odluka da se svi radnici dečijih vrtića preventivno testiraju", naveo je Biševac.

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru je tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano još 13 novozaraženih, a na lečenju je ukupno 105 pacijenata.



U Prokupačkoj bolnici 28 pozitivnih na koronavirusa, jedan umro

Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić" jedan pacijent je umro od infekcije korona virusom, a 28 je pozitivno, saopšteno je danas agenciji Beta.

Ukupno 37 pacijenata smeštenih na tom odeljenju ima srednje-tešku kliničku sliku, a na kiseoničkoj potpori je 19 pacijenta.

U poslednja 24 sata u KOVID-ambulantama Prokupačke bolnice pregledana su 102 pacijenta.

U KOVID-ambulanti Prokupačkog Doma zdravlja, u poslednja 24 sata testirano je 138 osoba, od kojih je 39 pozitivno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR