Dostupni linkovi

U Beogradu uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Ilidži u Sarajevu


Hapšenje osumnjičenog u Srbiji
Hapšenje osumnjičenog u Srbiji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su 31-godišnjeg muškarca, osumnjičenog da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu mladića u sarajevskom naselju Ilidža 17. novembra, saopšteno je danas (26. novembar) iz MUP-a Republike Srbije. Navodi se da je uhapšeni marokanski državljanin.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni lociran i uhapšen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao, kako se pretpostavlja, u namjeri da pobjegne u neku od zemalja u regionu.

Hapšenje je rezultat saradnje policije Beograda i Sarajeva.

U saopštenju se navodi da je u toku procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini.

Portparol MUP-Kantona Sarajevo (KS) Mirza Hadžiabdić potvrdio je medijima da je u Beogradu uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića na Ilidži.

''Vrlo intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u Beogradu je danas lociran i uhapšen osumnjičeni za ubistvo J.B. na područje općine Ilidža,'' stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Ilidža, 17. novembra u večernjim satima policija je dobila prijavu da je došlo do međusobne tuče više osoba, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge osobe konstatovane lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dan kasnije, 18. novembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) objavilo je na svojoj internet stranici fotografiju osobe koja se nalazila na mjestu na kojem se dogodilo ubistvo u Otesu (opština Ilidža), kraj Sarajeva.

Osumnjičeni je 19. novembra uhapšen. Uhapšeni migrant Hacham Aglaras oslobođen je optužbi za ubistvo mladića u sarajevskom naselju Ilidža u utorak, 17. novembra, potvrdio je za RSE portparol MUP-KS Mirza Hadžiabdić.

''Određene informacije i saznanja kojima smo raspolagali bile su u tom pravcu da se radi o osobi koja se može dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom. Odgovarala je apsolutno opisu osobe koja je bila na mjestu događaja u vrijeme kada je bilo izvršeno krivično djelo i u tom pravcu je i bila raspisana potraga za ovom osobom koja je pronađena. Nakon kriminalističke obrade utvrđeno je da se u ovom momentu ne može dovesti u vezu sa tim izvršenjem krivičnog djela i predata je u dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima BiH te je osiguran njegov nadzor i kontrola'', kazao je Hadžiabdić za RSE.

Policija je tragala za trojicom osumnjičenih. Nakon hapšenja u Beogradu, policijske agencije BiH i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom Jasmina Berovića na Otesu i povrijeđivanjem još dvije u utorak navečer.

XS
SM
MD
LG