"Do sada je 150.000 građana saznalo rezultate PCR testa na ovaj način" VIDEO

Broj zaraženih korona virusomraste. A kako sada funkcioniše portal Elektronske uprave Republike Srbije eUprava, koliko je u novembru mesecu bilo zakazanih PCR testiranja na lični zahtev i koliko je vremena potrebno da vam rezultati testa stignu?

Zdravlje

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 26.11.2020.

15:15

Ilustracija/Foto: depositphoto/ Alex011973

Sistem elektronske uprave preko koje građani mogu da zakažu testiranje funkcioniše od 20. jula.

"Sada na mejl stižu rezultati tako da ne moraju da se stvaraju gužve kada građani treba da podignu rezultate", rekao je direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović, prenosi TV Prva.

On je dodao da sistem radi stabilno i da građani koriste ovaj način informisanja.

"Najbitnije je da pozovemo građane i da prilikom testiranja ostave svoju imejl adresu. Više od 150.000 građana je do sada saznalo rezultat PCR testa na ovaj način. U poslednjih mesec dana radi i zakazivanje za testiranje na PCR", poručio je Jovanović, koji je dodao da se na rezultate čeka do 24 sata, nekad i manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: