Ekonomija

0

Šešelj: Ekonomski program koji promoviše vlast je spisak lepih želja

Autor: KP

Izvor: Beta

Šešelj: Ekonomski program koji promoviše vlast je spisak lepih želja

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

On je na konferenciji za novinare rekao da treba napraviti "rezove" u ekonomiji kako bi se Srbija "bolje i uspešnije" izborila sa pandemijom korone koja će najveće posledice ostaviti na nacionalnu privredu.

Šešelj je ocenio da je "neodgovorno" da se Srbija zadužuje u perodu pandemijske krize, jer je samo u 2020. godini već dva puta donošen rebalans budžeta, a od "predstavnika režima smo čuli da se sprema novo zaduživanje" u iznosu od 700 miliona evra.

"Umesto zaduživanja treba promeniti program subvencija za strane investitore i ta sredstva dati zdravstvenom sistemu i nacionalnoj privredi, mikromalim i srednjim preduzećima, kako bi oni mogli što lakše da se izbore sa posledicama pandemije", dodao je on.

Šešelj se založio za "prekide finansiranja nevladinih organizacija", pozvao na "ozbiljnu racionalizuju državne uprave ukidanjem velikog broja agencija koje u našem sistemu nemaju nikakvu ulogu - agencija za pomorsku plovidbu, agencija za energetiku i energetsku efikasnost".

"Ove dve agencije koje suštinski imaju isti resor, a ima i više desetina takvih agenicja u Srbiji koje zaista nemaju nikakvu ulogu, a ozbiljni su potrošači u državnom budžetu", naveo je on i dodao da se treba odreći gradnje nekih "luksuznih" investicija, kao što je nacionalni stadion.

Stadioni nisu "isplativ rpojekat" i da nema pandemije, jer neće dovesti do "ubrzanog" razvoja zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR