Najnovije vesti
Sudbine
dijego maradona nele karajlic smrt

"Kusta mi je samo šapnuo - ušao je Maradona. Posle svirke, sedeo je s nama u svlačionici. Evo šta nam je ispričao tada" Otkriva Nele Karajlić

Svet je juče potresla vest o smrti legendarnog Dijega Maradone, a pevač Nele Karajlić se prisetio prvog susreta sa legendarnim fudbalerom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Maradona Foto: EPA;
Maradona

Naime, jednom prilikom, veliki Argentinac došao je na njegov koncert u Madridu, na kom je Dr Nele nastupao sa Emirom Kusturicom.

Pročitajte još

“Maradona… Negde nasred koncerta, Emir mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Madrid je te noći goreo pred nama. Vrela španska krv, i razuzdani balkanski ritam od sale, čije sam ime zaboravio, napravio je vulkan. Znoj je liptila niz zidove, a vazduh je ključao poput gejzira. U jednom trenutku osetih dodatni zemljotres. Masa se uskovitlala, počela da peva u slavu Njegovog veličanstva kralja fudbala. Pored mene u gospodskom odelu, sa osmehom na licu stajao je Dijego Armando Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svetskih zvezda. I onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svetlost. Od te svetlosti nisi mogao da skloniš pogled. Posle svirke, sedeo je s nama u svlačionici. Pričao nam je o tome kako su kao deca igrali fudbal noću, u mraku, da bi nevideći znali gde se ko nalazi i da bi loptu sluhom umeli da dodaju jedan drugome, pričao je i o siromaštvu, o nepravdi, o bolu koju nosi u sebi, pričao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, Revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cela Marakana nagradila aplauzom. Nas je zavoleo, jer je u našoj muzici osetio isto ono sunce slobode za koju smo svi mi, “davali kap krvi za kap Njenog mleka”. A on je bio to Sunce slobode. Zastava poniženih i obespravljenih. Istinski bunt protiv Tiranina. Nakon te noći bilo mi je jasno da je ona ruka, kojom je spakovao loptu iza Šiltonovih ledja, zaista bila Božja. Ole ole ole ole, Dijego… Dijego. Ovu fotografiju te magične madridske noće napravio je naš fotograf Zeko Sažmi”, napisao je emotivni Nele Karajlić.

VIDEO: Dijego Maradona: In memoriam