');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Kon je jutros odgovorio Palmi na PROZIVKE, ali ne i Đukanoviću koji ga je uporedio sa "ŠIZELOM"! Pitali smo doktora ZAŠTO

Nakon prozivki poslanika Vladimira Đukanovića i Dragana Markovića Palme na račun člana Kriznog štaba dr Predraga Kona, naš epidemiolog svoj odgovor na Fejsbuku uputio je samo predsedniku Jedinstvene Srbije. Zašto ne i Đukanoviću, koji ga je uporedio sa sirenom "šizela" dobro poznatu iz perioda bombardovanja Jugoslavije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
djukanovic kon kombo RAS Tanjug Slobodan Miljevic, Goran Srdanov Foto: Tanjug/ Slobodan Miljević, Goran Srdanov / RAS Srbija
djukanovic kon kombo RAS Tanjug Slobodan Miljevic, Goran Srdanov

"Blic" je upitao doktora Kona zašto se nije osvrnuo na reči poslanika vladajuće koalicije Vladimira Đukanovića, a on je imao kratak i jasan odgovor.

- Gospodin Marković je govorio u Skupštini, na relevantnom mestu i zato sam mu odgovorio. To šta neko piše na Tviteru me ne zanima i ne komenatrišem - bio je jasan doktor Kon.

Podsećamo, u svojim govorima protiv Kriznog štaba i doktora Kona sada su "istakli" i poslanici Vladimir Đukanović i Dragan Marković Palma.

Pročitajte još

Oba poslanika koja su imala opservacije na temu lekara i Kriznog štaba deo su vladajuće većine, i isti oni koji su pre samo petnaestak dana glasali za izmene Zakona o zaštiti stanovništa protiv zaraznih bolesti, kako bi državi omogućili da se što efikasnije izbori sa koronom.

"Štipam se da vidim da li sam živ"

Vladimir Đukanović (SNS), je nastupe dr Kona uporedio sa sirenom, takozvanom šizelom, koja je označavala početak vazdušne opasnosti tokom bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

Upravo je on na Tviteru komentarisao Konove nastupe, uz opasku da se posle svakog uključenja šefa Kriznog štaba "štipa da vidi da li je živ".

- Sirena "šizela" tokom bombardovanja je ništa u poređenju sa Konovim nastupima po televizijama. Posle svakog njegovog izlaganja štipam se da vidim jesam li živ - napisao je Đukanović.

Vladimir Đukanović i Dragan Marković Palma
Foto: Zoran Ilić, Uroš Arsić / RAS Srbija
Vladimir Đukanović i Dragan Marković Palma

Tu, međutim, nije bio kraj, pa je Đukanović nastavio dalje da elaborira, rekavši da je za oporavak Srbije i poboljšanje epidemiološke situacije predložio i tri "najhitnije mere" , od kojih je prva raspuštanje Kriznog štaba.

- Tri najhitnije mere da se donesu: Momentalno zaustavljanje medijske histerije o koroni, raspuštanje kriznog štaba, vraćanje života u potpunu normalu - napisao je Đukanović.

Šta je Palma rekao našem epidemiologu i kako mu je ovaj odgovorio, možete pročitati u odvojenoj vesti.