U Majdanpeku svaki treći testirani pozitivan 1Foto: J.B.K.

Od 95 testiranih juče i dan ranije u kovid ambulanti u Majdanpeku, kod 30 lica je potvrđeno prisustvo virusa, pa su u ovoj opštini aktivno pozitivne 132 osobe, podaci su koje je Danas dobio u Domu zdravlja u Majdanpeku.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti je obavljeno 72 pregleda i nešto manje od polovine su bili kontrolni pregledi, kod pet pacijenata dijagnostikovana je pneumonija.

Testirano je 59 lica i čeka se šest rezultata. Broj hospitalizovanih u tercijarnim zdravstvenim ustanovama je nepromenjen, deset stanovnika majdanpečke opštine je na lečenju van svoje opštine, a pet je na kućnom lečenju nakon otpusta.

Kako saznajemo od direktora majdanpečkog Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića među zaraženima je i pet zdravstvenih radnika, a najviše inficiranih je u Majdanpeku – 86, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima 25, 17 u Rudnoj Glavi i četiri u Jasikovu.

Tokom trećeg talasa korona virusom je zaraženo 169 osoba i do sada je izlečeno 37. Od početka epidemije na kovid 19 bilo je pozitivno 336, izlečeno 195, a od posledica korona virusa tokom prvog i drugog talasa preminulo je devet pacijenata.

Od juče nakon dobijene saglasnosti Ministarstva prosvete na preporuku opštinskog Štaba za vanredne situacije u srednjim i osnovnim školama majdanpečke opštine nastava se odvija na daljinu, izuzev za učenike od I do IV razreda osnovnih škola koji imaju redovnu nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari