Vučić sa ambasadorom Elijadisom: Kipar iskren prijatelj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kipra Konstantinosa Elijadisa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2020.

11:02

Vučić sa ambasadorom Elijadisom: Kipar iskren prijatelj
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Vučić mu je zahvalio što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja, navodeći da je Kipar iskren prijatelj Srbije.

Vučić je podsetio da je tokom mandata ambasadora Elijadisa predsednik Anastasijadis posetio našu zemlju i da je održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

On je, takođe, izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove sednice tog Saveta, kao prilike da se obogati srpsko-kiparska saradnja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj, koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši ujedno na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

Takođe je zahvalio i na podršci koju ta zemlja pruža našem putu ka EU.

Ambasador Elijadis je predsednika Vučića obavestio o dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da se Srbija i Kipar zalažu za postizanje rešenja uz poštovanje međunarodnog prava, kao i da obe zemlje svojim delovanjem na međunarodnoj političkoj sceni žele da doprinesu miru i stabilnosti u svetu i ekonomskom napretku.

Ambasador Elijadis je zahvalio Srbiji što učestvuje u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Vučić je zamolio ambasadora Elijadisa da prenese njegove pozdrave predsedniku Anastasijadisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: