Читај ми!

Desetkovana Zvezda u Gentu juri evropsko proleće (18.55, RTS 1)

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde igraju večeras u Belgiji protiv Genta meč četvrtog kola Lige Evrope. Meč koji ekipu Dejana Stankovića može znatno približiti drugoj fazi takmičenja počinje u 18.55, uz direktan prenos na RTS-u.

Sa puno problema i bez pet standradnih prvotimaca crveno-beli otišli su u Belgiju, gde ih čeka duel sa Gentom.

Istog rivala Crvena zvezda savladala je u Beogradu pre tri nedelje i to teškom mukom - 2:1

U odnosu na taj duel trener Dejan Stanković neće moći da računa na četiri startera, među kojima su i dva strelca - Kanga i Katai (preostala dva su Gobeljić i Sanogo). Uz to, standardni levi bek Milan Rodić je van terena duže vreme zbog koronavirusa.

I pored tih značajnih problema, srpski šampion će u Belgiji pokušati da ostvari povoljan rezultat, a možda čak i osigura ”evropsko proleće”, za šta ćemu biti neophodna pobeda.

"Mnogo puta do sada ponovio sam da imamo 20 startera. Znam koje smo igrače ostavili kod kuće i koliko oni znače za Zvezdu, ali nema alibija. Na nama je da se adaptiramo na situaciju. Imamo ekipu koja će se suprotstaviti Gentu i koja je spremna za utakmicu. Nećemo da potcenjujemo Gent, mislimo da su kvalitetni, ali nećemo se braniti", rekao je Stanković, koji se posle dva meča suspenzije vraća na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba.

Zvezdin trener dodao je da je Gent jedna od boljih ekipa u grupi i njihov problem nije igra, već rezultat.

"Trebalo je da osvoje više bodova nego što tabela pokazuje, kada se uzme u obzir njihov kvalitet. Ne možemo da se koncentrišemo na jedan rezultat, iako realno kažem - remi bi nam odgovarao. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu i ostanemo neporaženi. S druge strane, oni će sigurno ići na pobedu, tako da ćemo biti spremni za sve što se dešava na terenu i pokušaćemo da odgovorimo na pravi način", kazao je on i ponovio da je cilj u Ligi Evrope da se prođe u drugu fazu i prezimi u Evropi.

Posle tri odigrana kola u grupi L prvi je Hofenhajm sa svih 9 bodova, Zvezda na drugom ima 6, treći je Liberec sa 3, dok je Gent poslednji bez bodova.

Direktan prenos meča Gent - Crvena zvezda je u 18.55 na Prvom programu RTS-a.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво