MUP: U toku potraga za autorima grafita mržnje na zgradi Dinka Gruhonjića

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da se traga za autorima grafita sa porukama mržnje ispisanim u noći između 23. i 24. novembra na ulazu zgrade u Novom Sadu, u kojoj živi urednik VOICE-a i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.
"U saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, pripadnici policije preduzimaju sve zakonske mere i radnje na rasvetljavanju ovog dela, identifikaciji i pronalasku počinioca", navodi se u odgovoru MUP-a za Radio slobodna Evropa (RSE).
 
U odgovoru MUP-a se takođe navodi da su službenici Policijske uprave u Novom Sadu odmah po prijavi izašli na lice mesta, obavili uviđaj i sačinili kriminalističko-tehničku dokumentaciju.
 
U noći između ponedeljka i utorka, na ulazu u zgradu u kojoj živi Gruhonjić, nepoznate osobe su ispisale grafite mržnje i nacističke simbole.
 
U utorak uveče grupa građana se organizovala i prekrečila grafite, a u vezi sa ovim incidentom reagovali su Reporteri bez granica, Inicijativa mladih za ljudska prava, pojedine opozicione partije i drugi.
 
Više o ovom slučaju OVDE.
  • R49

    26.11.2020 18:04
    Znamo da je policija brza, naravno, ne u svim slučajevima.
  • Lala

    26.11.2020 17:22
    Uvaticete moju vaba Milevu u veceraju.
    Ona obicno kad sedi tamo i obavlja gradjansku duznost dobije taku inspiraciju pa svasta pise.
    Ako je nadjete javte mi.
  • Kratos

    26.11.2020 09:53
    A kada identifikuju i pronađu počinitelja ponudiće mu posao u državnoj službi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti