Preduzetnici, turistički radnici, ugostitelji i frilenseri najavili protest za 2. decembar

Udruženja preduzetnika, turističkih agencija, ugostitelja, frilensera, muzičara najavili su da će se 2. decembra okupiti na protestu ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na teško poslovanje privrede u vreme krize.
Privrednici Srbije već duže apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize, a do danas im nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve.
 
U isto vreme se promoviše "Bela knjiga" i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano sprovodeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom, ističe se u pozivu za protest.
 
Oni zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove, promenu poreskog sistema na pravedniji i transparentniji način.
 
Preduzetnici traže i zaustavljanje "maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija", obustavu novih parafiskalnih nameta kao što je eko-taksa i jednaku primenu zakona za sve.
 
U pozivu za protest, najavljen za 12 sati, učesnici se mole da poštuju epidemiološke mere i izričito se zabranjuje učešće političkih stranaka.
  • Dragica

    07.03.2021 19:25
    Zašto protesti?
    Dragi ugostitelji zatvorite kafiće i otvorite uslužne delatnosti: obućari, krojači, vodovodžije, elektrčari i ostalo šta je zaboravljeno. U te prostorije ulaze jedan po jedan. Imati ćete podršku svih građana.
  • Biljana

    02.12.2020 19:48
    Strajk
    Imamo slobodan vikend svi na ulice
  • Rade

    27.11.2020 03:47
    Lepoo
    Koliko ocajnog naroda. I protiv i za ove na vlasti.. Preduzetnici sa razlogom ocajni a ovi sto brane vlast iz ocaja pojma nemaju ni sta pisu. Zavadjeni smo, prpa je svakom a? Placaju li botovi porez i doprinose na sendvic i dnevnice? Pitam za druga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija