Marko Nikolić frustrirao Simeonea (©Reuters)
Marko Nikolić frustrirao Simeonea (©Reuters)

Čolo udario na srpsku verziju samog sebe, Nikolić još sanja osminu finala LŠ

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 23:00

Bajern je već tamo, mada je imao i sreće protiv Salcburga

Godinama je Čolo Simeone bio taj koga su kolege mrzele. Ma kakav tim da je imao na raspolaganju, a nikad to nije bio tek prosečan tim, frustrirao je i mnogo jače od sebe time što bi se ukopao u rov ispred gola i hvatao ih u klopku kao po unapred smišljenom planu. Sada je sam zapeo o istu, a zamku mu je postavio niko drugi do Marko Nikolić, pa će moskovska Lokomotiva mimo svih očekivanja u poslednja dva kola Grup A ući sa ambicijom da se domogne nokaut faze Lige šampiona!

Koliko je to realno, tek ćemo da vidimo, ali već sada je jasno da nije lako savladati Lokomotivu. Naučio je to na teži način i Atletiko, koji je u Madridu kampovao ispred gola Nikolićevog tima, ali je samo u prvih 15 do 20 minuta bio zaista konkretan u završnici.

Izabrane vesti

Kad tad nije probio, Lokomotiva se “namestila” i uzalud su Jorgandžije obigravale oko gola ruskog predstavnika. Izmestio je Nikolić napade Atletika iz centra na bokove, izbacio Kokea iz organzacije igre, ušančio se na svojoj polovini terena i čekao grešku. Jan Oblak se sve do pred kraj meča dosađivao na golu Atletika, ali kad su se domaći ispucali u tih uvodnih 20 minuta počela je da se javlja i nervoza.

Početkom drugog poluvremena novi talas napada, Lokomotiva je već bila dobro pripremljena. Jeste Koke i zatresao mrežu odličnog Giljermea – imao je on nekoliko zapaženih intervencija – ali je taj gol poništen zbog ofsajda, pa je u samoj završnici, kad je Atletiko krenuo na sve ili ništa, Lokomotiva mogla i do celog plena, ali toliko već koncetracije nije imala. Imaće međutim šansu da se popravi, jer u poslednja dva kola ulazi sa dva boda manje od Atletika.

U osmini finala je već Bajern iz Minhena, mada mu je Salcburg večeras pokazao da nije svemoguć. Na prvi pogled, pobeda Bavaraca od 3:1 kazuje da je to bio rutinski posao za aktuelnog šampiona Evrope, u realnosti, pravo je čudo kako nije bilo 3:3. Sam je ipak kriv Salcburg što nije koristio šanse, a nije da mu remontovana odbrana Bajerna sa mladim Krisom Ričardsom nije dala prilika.

Avaj, Mergim Beriša i Dominik Soboslaj su promašivali zicere u prvom poluvremenu, Robert Levandovski taj jedan Bajernov naravno nije. Onda je i sreća malo umešala prste, jedan udarac Leona Gorecke zakačio je Maksimilijana Vebera i Bajern je duplirao prednost.

Pomenimo samo da je Levandovskom ovo bio 71. gol u Ligi šampiona čime je sustigao Raula na trećem mestu liste najefikasnijih igrača u elitnom evropskom takmičenju. Ispred su samo dvojica, znate ih dobro, Kristijano Ronaldo je postigao čak 131, dve godine mlađi Lionel Mesi je na koti 118.

Ni tu ipak nije bio kraj, jer Mark Roka je u 66. minutu naivno dobio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu, ali je Salcburg večeras rešio da – izgubi. Beriša je promašio sa osam metara, Inok Mvepu sa šest i kao kazna pogodak Leroja Sanea za 3:0, zakasnio je taj utešni pogodak Salcburga. 

Utehu će Austrijanci tražiti u preostala dva gola, već u sledećem gostuju u hladnoj Moskvi, ako Nikolić posle tri remija tamo upiše prvenac u Ligi šampiona obezbediće barem Ligu Evrope, a možda, samo možda, opasno zapretiti i Atletiku, koji čekaju Bajern. Dobro zna Čolo da mu nije pametno da odluku odlaže za poslednje kolo, tamo je sve moguće, a Bajern je već obezbedio i prvu poziciju na tabeli.

GRUPA A

Bajern – Salcburg 3:1 (1:0)

/Levandovski 43, Veber 52ag, sane 68 – Beriša 73/

Atletiko – Lokomotiva 0:0



tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara