Gol Josipa Iličića (©Reuters)
Gol Josipa Iličića (©Reuters)

Gasperinijeva osveta: Atalanta bez špica osvojila Enfild, Tadić spakovao bodove Ajaksu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 22:51

Klub iz Bergama se revanširao Liverpulu - 2:0

Osveta se pije hladna, kažu. A, Atalanta je sačekala Liverpul na krivini i osvetila mu se za težak poraz u Bergamu u prošlom kolu Lige šampiona (5:0).

Nije isto pet ili dva, naravno, ali Boginji niko nije davao mnogo šansi da može da se vadi na Enfildu, pogotovo ne kada se video sastav koji je Đan Pjero Gasperini poslao na teren. Bez ijednog klasičnog špica. Ali, stari lisac je i te kako znao šta radi. Semafor na kraju meča je pokazao: Liverpul – Atalanta 0:2!

Izabrane vesti

I Duvan Zapata i Luis Mjurijel su ostali na klupi. Gasperini je postavio formaciju tako da su Papu Gomez i Josip Iličić bili najistureniji. I naspram rasturene odbrane Liverpula, koju je Jirgen Klop jedva sastavio, oslanjajući se adute iz mladog tima. Na prvu loptu reklo bi se čista ludost italijanskog trenera. Ali, više je Gasperini zaboravio fudbala nego što ga prosečan ljubitelj fudbala zna.

Gađala je Atalanta gotovo celu utakmicu jednu te istu akciju: Gomez i Iličić bi pobegli na bokove, onda bi Argentinac sa levog centrirao na drugu stativu, gde bi se Slovenac ubacio iz drugog plana. Jednom nije prošlo, drugi put je Iličić bio kratak, treći put – bingo! Lopta je pronašla Josipa, pala mu kao teledirigovani projektil tačno tamo gde je želeo i nije mu bilo teško da je skrene u mrežu – 1:0.

A, onda se gotovo isto koji minut kasnije, za drugi gol. Ponovo Gomez šalje centaršut sa istog mesta, na isto mesto, ali odatle se fudbal vraća na peterac, gde je utrčao Gosens i zakucao ga u gol – 2:0. Gotovo. Širok osmeh Đan Pjera Gasperinija. Osveta. I bodovi koji daju šansu za drugi krug.

Može se razumeti i Liverpul, jer muke na kojima se našao Jirgen Klop, sav smrknut od prvog minuta, nije lako podneti. Crveni su izašli na teren sa četvoricom u odbrani koju su činili: Neko Vilijams, Ris Vilijams (obojica po 19 godina), Žoel Matip i Konstantinos Cimikas. Ni sanjali nisu ni oni, a ni Klop, da će jednom zaigrati zajedno. Pogotovo u Ligi šampiona.

Ono što se ne može razumeti kod Liverpula je broj udaraca u okvir gola – nula! Na svom terenu...

U Amsterdamu Ajaks je još jednom uzeo meru Midtjilendu. I ponovo je krojač pobede bio Dušan Tadić. U prošlom kolu u Danskoj gol i asistencija, ove večeri dve asistencije – 3:1.

Odolevali su Danci do kraja prvog poluvremena, mada je statistika govorila da je odnos šuteva na gol 9:0 u korist domaćina. Ali, samo što je lopta krenula s centra za nastavak meča Ajaks je uspeo da probije bedem Midtjilenda.

Dušan Tadić je bio taj koji je odigrao pas Gravenberšu na 17 metara, a ovaj je odapeo strelu u „90 stepeni“. Maltene sledeći napad, ponovo lopta kapitena srpske reprezentacije, ovog puta u prostor, iza leđa odbrane, a Mazrui je bio egzekutor. Za tri minuta dva gola.

Kada je Neres u 66. podigao prednost Ajaksa na tri razlike, ugašene su sve nade Danaca da mogu da izbegnu poraz, gol iz penala im je došao tek za odbranu časti u Amsterdamu.

Ostala su dva kola do kraja grupne faze, sve je otvoreno, osim za Midtjilend. Njemu će se tu evropska odiseja završiti, ostao je bez šansi i za Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

Grupa D

Liverpul – Atalanta 0:2 (0:0)

/Iličić 60, Gosens 64/

Ajaks – Midtjilend 3:1 (0:0)

/Gravenberš 47, Mazrui 49, Neres 66 – Mabil 81p/



tagovi

LiverpulAtalantaLiga šampionaAjaksDušan TadićĐan Pjero GasperiniJosip IličićMidtjiland

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara