San Paolo postaje Dijego Armando Maradona?

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 19:41

Zakon brani, De Laurentis tvrdi da je realno

Napulj je danas izgubio najveće fudbalsko božanstvo, ali budite sigurni da će tek sada Napolitanci uraditi sve što je u njihovoj moći da se lik i delo legendarnog Dijega Armanda Maradone dodatno uveličaju. Ako je to ikako moguće. Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis najavljuje da bi stadion San Paolo u budućnosti mogao da promeni naziv u čast jednog od najvećih ikada sa loptom u nogama.

I ranije je bilo pokušaja da se San Paolo prekrsti i kroz svoj novi naziv počne da slavi Dijega Armanda Maradonu. Gradsko veće je slalo zahtev vladi Italije u vezi sa promenom imena, kako bi se hram fubala podno Vezuva zvao po čoveku koji je Napolitancima doneo titule Serije A 1987. i 1990, odnosno Kup Uefa godinu dana ranije. Italijanski zakon je bio jasan – javni objekti ne mogu da nose naziv ličnosti koje nisu među živima manje od deset godina.

Izabrane vesti

Jedan stadion već nosi ime po najvećem sinu argentinskog fudbala. Reč je zdanju u Buenos Ajresu na kojem domaće utakmice igraju Argentinos Juniorsi, ekipa u čijem je dresu Maradona proživeo profesionalni fudbalski debi. Što ono kažu, ostalo je istorija jer pet godina, 167 utakmica i 116 golova kasnije, usledili su Boka, Barselona, Napoli...

Sada, kada Maradone više nema, videćemo da li će italijanski zakon biti popustljiviji i napraviti neki lex specialis... Da pitate Napolitance, od večeras bi se zvao po Dijegu.


tagovi

Dijego Armando MaradonaDijego Armango Maradonasan paolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara