clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Imamo najbolji recept za PRŽENICE - Omiljeni doručak na nov način!

25.11.2020. 19:28
Piše:
Srbija Danas
Prženice
Prženice / Izvor: Foto: Instagram/Printcrean/babaluu.pozega
Iznanadi svoje ukućane novim receptom.
Tajna izvrsnog pohovanog hleba ili "prženica" je u maslacu na kojem ga pripremaš...
 
Maslac možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru na papiru za pečenje. Ostatak možeš samo namazati na tost ili poslužiti uz vafl.
 
 
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
  • 100 g maslaca sobne temperature 50 ml
  • meda 60 g šećera u prahu
  • 1kašičica cimeta
  • ½ kašičice soli
  • ½ mahune vanile

Sastojci za pohovani hleb:

  • 4 jaja 250 ml mleka
  • 2 kašičice smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • Prstohvat soli
  • 30 ml brandija
  • Korica jedne narandže
  • 2 kašičice pripremljenog maslaca

 

UŽAS! Žena šokirala priznanjem da RUČAK KUVA U MAŠINI ZA PRANJE POSUĐA!

UŽAS! Žena šokirala priznanjem da RUČAK KUVA U MAŠINI ZA PRANJE POSUĐA!

Kako da PICA KOD KUĆE ISPADNE kao ona iz PICERIJE?! Evo jednostavnog TRIKA za koji sigurno NISTE ZNALI

Kako da PICA KOD KUĆE ISPADNE kao ona iz PICERIJE?! Evo jednostavnog TRIKA za koji sigurno NISTE ZNALI

Uz OVAJ TAJNI SASTOJAK pečeni krompir uvek ispadne hrskav i ukusan!

Uz OVAJ TAJNI SASTOJAK pečeni krompir uvek ispadne hrskav i ukusan!

 

Priprema:

Mikserom kratko izmiksaj sve sastojke za maslac. Prebaci ga na papir za pečenje, oblikuj duguljastu rolicu i zarolaj papir. Stavi u frižider na barem dva sata. Umuti jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brandijem i koricom narandže. Umoči kriške u mešavinu. Zagrej veliki tiganj, otopi dve kašičice pripremljenog maslaca i peci po dve minute sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju. 

Posluži odmah, uz još malo pripremljenog maslaca, med ili sirup.

Piše:
Srbija Danas
25.11.2020. 19:28