Sportski svet se oprašta od Maradone 1Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS CRUZ

Brojni bivši i sadašnji sportisti i mnogi klubovi opraštaju se od legendarnog fudbalera Dijega Maradone, koji je danas umro od srčanog udara u 60. godini.

„Izgubio sam dragog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati fudbal na nebu“, naveo je bivši brazilski fudbaler Pele.

Maradonin bivši klub Napoli objavio je fotografiju nasmejanog Argentinca uz poruku: „Uvek u našim srcima. Ćao Dijego“.

„Svi čekaju naše reči. Ali kojim bismo rečima mogli da opišemo bol koji osećamo? Ovo je vreme za suze. Posle toga će doći vreme za reči“, naveo je Napoli.

Uz fotografiju u dresu Barselone, taj španski klub zahvalio je Maradoni na svemu što je učinio za klub.

Brazilski fudbaler Nejmar objavio je sliku iz mlađih dana kako stoji zagrljen sa Maradonom, uz poruku: „Počivaj u miru, legenda fudbala“.

Od Maradone se oprostio i njegov bivši klub Boka Juniors, jedan od najboljih tenisera sveta Rodžer Federer, Real Madrid, kao i Partizan i Crvena zvezda.

„Odlaze veliki, legendarni El Pibe de Oro Dijego Armando Maradona“, naveo je Partizan.

„Protivnički fudbaler kojem je Marakana aplaudirala. Bila je čast biti Vaš rival na terenu. Počivajte u miru“, navela je Crvena zvezda.

Predsednik Napolija razmatra da nazove stadion po Maradoni

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio De Laurentis rekao je danas da bi stadion tog kluba mogao da bude nazvan po legendarnom igraču Dijegu Armandu Maradoni.

„Želeo bih da prikažem Maradonino lice na stadionu tokom sutrašnje utakmice sa Rijekom. Postoji ideja da se stadion nazove San Paolo-Maradona, to je nešto o čemu ćemo razmisliti“, naveo je De Laurentis za RMC Sport.

Maradona  je od 1984. do 1991. godine igrao za Napoli i postao je legenda kluba. Osvojio je dve šampionske titule, Kup Italije, Kup Uefa i Superkup Italije sa napuljskim klubom.

Vučić o Maradoni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je povodom smrti Dijega Maradone da je argentinski fudbaler bio najveći svih vremena.

„Poslednji pozdrav najvećem svih vremena“, napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

 

Legendarni fudbaler preminuo je danas u 60. godini.

Predsednik Argentine proglasio je danas trodnevnu žalost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari