Dijego Maradona (©AFP)
Dijego Maradona (©AFP)

Noć kada je puna Marakana aplaudirala Dijegovoj čaroliji (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.11.20. | 18:23

Remek delo protiv Zvezde u Beogradu

Postao je Dijego Maradona fudbalski besmrtan davno pre današnjeg dana. To što je on radio s loptom, nije viđeno do tada u svetu fudbala.

A, imala je i beogradska publika priliku da se uveri kakav je Argentinac bio as, dok je bio u naponu snage. Te večeri 20. oktobra 1982. godine Barselona je došla na Marakanu u meču Kupa kupova.

Izabrane vesti

Na terenu je bio i Dijego Maradona, kao lider katalonskog tima. Najpre je u 10. minutu El Pibe doveo Barselonu u vođstvo na sebi netipičan način, udarcem glavom posle kornera, u punom buketu na petercu.

Sam početak drugog poluvremena doneo je scenu za pamćenje. Maradona je uzeo loptu na centru i vodio je sve do ivice Zvezdinog šesnaesterca. I kada su svi očekivali „bombu“ ka golu Stojanovića, Argentinac je digao parabolu, koja je preletela čuvara mreže crveno-belih i spustila se, kao rukom, u mrežu! Sa tribina se čuo – aplauz. Svih 80.000 ljudi je pozdravilo majstoriju najboljeg igrača sveta, bez obzira što je time potpisao poraz crveno-belima.

Na kraju 4:2 za Barselonu. A, kada je 20 i kusur godina kasnije Dijego došao ponovo na Marakanu, u društvu Emira Kusturice, setio se tog gola i rekao:

Ništa drugo nisam mogao, golman je imao dva metra“!

Jedan, jedini!


tagovi

Dijego Armando MaradonaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara