');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA SARAJLIJE Uhapsili pogrešnu osobu i pustili, a pravi ubica JOŠ NA SLOBODI

Sarajevska policija još nije pronašla trojicu osumnjičenih migranata koji se dovode vezu s ubistvom Sarajlije Jasmina Berovića. Danas se navršilo osam dana od brutalnog ubistva koje je šokiralo Sarajevo ali i celu BiH i izazvalo žestoki revolt i proteste građana Otesa i Ilidže. Meštani već danima traže da se ubice Berovića uhapse i procesuiraju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
policija-federacija-BiH-07-foto-S-PASALIC Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
policija-federacija-BiH-07-foto-S-PASALIC

Nakon izdate poternice MUP KS, bio je uhapšen Marokanac Hišam Aglares, ali je utvrđeno da on nema veze s ubistvom Berovića i prebačen je nadležnost Službe za poslove s strancima BiH. Ovakvom neverovatnom scenariju, prethodila je pogrešna depeša.

Proteklih dana, sarajevski inspektori sačinili su širok krug potencijalnih osumnjičenih, a kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi, jedan od njih je navodno i Marokanac B. H. Postoje indicije da bi se on mogao povezati s vremenom i mestom počinjenja zločina. Njegovi podaci i fotografija prosleđeni su policijskim agencijama ali i Graničnoj policiji i sve se sada provera.

Pročitajte još

Ali iz MUP Kantona Sarajevo nisu želeli ni potvrditi niti demantirati ovu vest. Portparol Mirza Hadžibadić rekao je da "u interesu istrage ne mogu dati odgovor".

Sve su glasnije priče da su Berovićeve ubice i pomagači već napustiili Kanton Sarajevo i pitanje je hoće li ikada biti pronađene.