Najnovije vesti
Vesti Društvo
Jučerašnji korona rekord važio samo do danas: Novih 226 slučajeva u užičkom kraju

Jučerašnji korona rekord važio samo do danas: Novih 226 slučajeva u užičkom kraju

Juče postavljen neslavni rekord po broju obolelih u jednom danu u Zlatiborskom okrugu danas je oboren sa 226 novih slučajeva korona virusa, dok broj hospitalizovanih za 24 sata nije drastično porastao, mada su kapaciteti kovid bolnice u Užicu na izdisaju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Opšta bolnica Užice Foto: Vladimir Lojanica / RAS Srbija
Opšta bolnica Užice

Posle jučerašnjih 57, danas je u Užicu još 56 novoobolelih. Iz Arilja su 33 nova slučaja, iz Priboja 27, Bajine Bašte 26, Požege 25, Prijepolja 20. Sve opštine postaju žarišta korona virusa i danima imaju prilično veliki broj obolelih. Sjenica ima 15 novozaraženih, osetno više nego prethodnih dana, Nova Varoš 10, a Kosjerić i Čajetina po sedam. Računajući i današnje brojke, ukupan broj potvrđenih slučajeva u Zlatiborskom okrugu od početka epidemije je 5.125.

U kovid bolnici u Užicu su smeštena 144 pacijenta, devet više nego juče, i ovaj objekat u krugu nekadašnje kasarne trenutno raspolaže sa još osam slobodnih kreveta kreveta. U Opštoj bolnici Užice koja još uvek nije u kovid sistemu je 59 obolelih, što je za četiri više nego u utorak. Od tog broja 24 su na intenzivnoj nezi, a 11 njih je na respiratoru. U izdvojenom odeljenju užičke Opšte bolnice u Požegi leže 63 kovid pacijenta koliko ih je bilo i juče.