(©Star sport)
(©Star sport)

Kup Srbije: Čukarički vodio sa 2:0 i ispao

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 15:54

Čak u tri od pet do sad odigranih utakmica osmine finala Kupa Srbije pobednik je odlučen tek na penal ruletu, TSC rutinski eliminisao Napredak

Fudbaleri Voždovca, Radnika i Spartaka obezbedili su mesto u četvrtfinalu Kupa Srbije nakon boljeg izvođenja jednaesteraca, a triju su se pobedama na domaćem terenu u 90 minuta pridružili i IMT i TSC. Najuzbudljiviji duel viđen je u Surdulici gde je Radnik nadoknadio dva gola zaostatka za Čukaričkim (2:2) i potom kroz penal seriju stigao među osam najboljih.

Brđani su do vođstva stigli u 14. minutu. Vinsent Eze se odlično izborio za loptu, prosledio je za Veljka Birmančevića, koji je sa 17 metara matirao Ivana Kostića. Vođstvo je udvostručio Asmir Kajević u 28. minutu posle indirekta na pet metara od gola rivala koji je kratkim dodavanjem izveo Birmančević.

Izabrane vesti

U 53. minutu Nemanja Subotić je umakao odbrani Beograđana, Nemanja Belić je odbranio njegov udarac, ali je Zoran Danoski bio na pravom mestu da rutinski smanji zaostatak domaćina. Posao Surduličanima 14 minuta kasnije olakšao je Miladin Stevanović koji je zaradio drugi žuti karton, a brojčanu prednost Radnik je u izjednačenje pretočio golom Jevgenija Pavlova u 87. minutu.

Usledili su penali, a posle promašaja Puškarića i Mijailovića Čukarički je eliminisan iz takmičenja.

Posle penal serije kartu za četvrtfinale obezbedio je i Voždovac na gostovanju Javoru. Zmajevi su poveli u 39. minutu golom Dragana Stoisavljevića iz jedanaesterca, dok je izjednačenje režirao Lazar Nikolić u 65. minutu. Za razliku od Čukaričkog, Voždovac je uspeo da se iskupi na penal ruletu i sa sa tri pogotka naplati promašaje Javora sa bele tačke.

Sličan scenario viđen je i u Subotici gde je Spartak poveo u 22. minutu golom Tufegdžića, a Mladost se vratila u meč golom u 79. minutu, pa je pobednik odlučen posle jedanaesteraca koje su bolje izvodili Golubovi.

Znatno manje neizvesnosti viđeno je u Senti gde je TSC savladao Napredak 2:0. Vodeći pogodak postigao je Boris Varga u 17. minutu, a trijumf je overio Bojan Balaž 13 minuta pre kraja utakmice.

TSC, Spartak, Radnik i Voždovac tako su se pridružili IMT-u među četvrtfinalistima. Podsetimo, Novobeograđani su na svom terenu priredili senzaciju i eliminisali Radnički (2:1).

KUP SRBIJE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

IMT - Radnički N. 2:1 (1:0)

/Terzić 23, Vukašinović 56 - Đuričković 69/

Javor - Voždovac 1:1 (0:1) penalima 0:3

/Nikolić 65 - Stoisavljević 39pen/

Radnik - Čukarički 2:2 (0:2) penalima 4:2

/ Danoski 53, Pavlov 87 - Birmančević 14, Kajević 28/

Spartak - Mladost 1:1 (1:0) penalima 4:2

TSC - Napredak 2:0 (1:0)

/Varga 17, Balaž 77/

16.00: (10,5) Metalac (6,25) Partizan (1,40)


Četvrtak

16.00: (3,50) Proleter N. S. (3,45) Vojvodina (2,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup SrbijeČukaričkiRadnik Surdulicafk voždovacTSC Bačka TopolaNapredak KruševacSpartak SuboticaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara