Nastava na daljinu i u majdanpečkoj opštini 1Foto: J.B.K.

U obe srednje, kao i u starijim razredima osnovnh škola opštine Majdanpek od danas do 4. decembra nastava će se odvijati onlajn.

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost na preporuke Štaba za vanredne situacije opštine Majdanpek o organizaciji nastave na daljinu.

Kako se navodi u obaveštenju koje je resorno ministarstvo prosledili osnovnim i srednjim školama majdanpečke opštine, učenici od I do IV razreda odnosno prvi ciklus nastavlja „neposredni obrazovno-vaspitni rad prema izabranom modelu organizacije nastave u okviru postojećeg operativnog plana rada škole“.

Učenici od V do VIII razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci od 25. novembra do 4. decembra imaće nastavu na daljinu „uz korišćenje odgovarajućih platformi odnosno sistema za upravljanje učenjem i putem Javnog medijskog servisa Srbije“.

Prema jučerašnjim podacima Doma zdravlja Majdanpek na teritoriji opštine je 109 osoba aktivno zaraženo Kovidom 19.

Juče je na osnovu pristiglih rezultata testiranja evidentiran jedan novi slučaj zaraze virusom, a čeka se 28 rezultata od 42 testa sprovedena tokom jučerašnjeg dana. Direktor majdanpečkog Doma zdravlja, dr Dragan Fudulović, kazao nam je da je u kovid ambulanti obavljen 51 pregled, prvih pregleda bilo je 30, 21 kontrolni i nije bilo slučajeva pneumonije.

U tercijarnim ustanovama van Majdanpeka hospitalizovano je deset pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta je pet osoba. Od 143 lica koja su u trećem talasu zaražena korona virusom do sada je izlečeno 34.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari