Film i serije

Počelo snimanje nastavka "Bese"

Počelo snimanje nastavka "Bese"
Foto: Screenshot | Počelo snimanje nastavka "Bese"

Ljubitelji kriminalističke TV serije "Besa" imaju razloga za radost, jer je dugo očekivano snimanje druge sezone upravo započeto u Crnoj Gori, najavio je Telekom Srbije iz Beograda, jedan od producenata značajnog projekta.

Fatalna dramska priča o porodici i značaju date riječi - bese, postala je regionalni, ali i međunarodni fenomen - jedna od najuspješnijih domaćih i regionalnih serija, takođe je postala i najveći izvozni proizvod kao jedina domaća serija po kojoj je nedavno snimljen rimejk na arapskom govornom području, gdje ima više od 400 miliona gledalaca.

Iz Telekoma Srbija i produkcijskih kuća "Adrenalin" i "Red Planet Pictures", javljaju da će premijera druge sezone biti tokom naredne godine.

Nakon velikog uspjeha koji je postigla prva sezona, uigrana ekipa prema originalnoj ideji Srđana Šapera (bivši član grupe "Idoli", vlasnik producentske kuće "Adrenalin" i marketing agencije "McCann Erickson") s autorskim timom i glumačkom ekipom vratila se na poznate lokacije u Crnoj Gori, gdje se snimaju prve scene popularne triler drame, koju je i stručni žiri priglasio za najbolju seriju na festivalu FEDIS 2018.

"Ovo je za nas posebna serija jer je upravo s njenom prvom sezonom lansiran i naš kanal Superstar TV", podsjeća Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

"Besa" je obilježila kraj 2018. godine, a tokom njenog emitovanja Superstar se pozicionirao u 10 najgledanijih kanala gdje se zadržao do danas, pune dvije godine.

Snimanje nastavka te serije je već započelo u Crnoj Gori i nakon novogodišnjih praznika, ekipa će nastaviti s radom u Beogradu.

Kako navode iz produkcije, još ambicioznije zamišljena od prve sezone, drugo poglavlje će se snimati i van granica regiona.

Tea Korolija, direktorka produkcijske kuće "Adrenalin" otkriva da jedan od glavnih motiva i pokretača radnje druge sezone donosi sukob modernog i tradicionalnog - dolazi novo vrijeme, nove generacije koje ne drže previše do tradicije i date riječi.

Pored već provjerene ekipe glumaca čiji su likovi preživjeli krvave rasplete u prvom ciklusu serije - Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, Hana Selimović, Milica Gojković, Milan Marić, i koje ćete gledati u novih 10 nastavaka, publika će imati prilike da upozna i nove likove.

Među tim pridošlicama veliki favoriti su Florist Bajgora i Ervin Bejleri.

Kreator druge sezone serije "Besa" je ponovo britanski scenarista Toni Džordan, a uz njega i Igor Stoimenov, koji je i scenarista zajedno s istim piscem sa prve sezone Mladenom Matičevićem, dok je u timu i Vuk Ršumović.

Planirano je više reditelja na ovom zahtjevnom projektu, tako je Nikola Ljuca (film "Vlažnost") reditelj one linije radnje koja se snima u Crnoj Gori.

Kompozitor je poznati autor primijenjene muzike - Nemanja Mosurović, a direktor fotografije je međunarodno priznati Radan Popović.

Prva sezona završila se veoma dramatično, pitanjem da li je protagonista Uroš Perić spreman da spasi svoju porodicu i ubije inspektora Petrita Kocija, što je veoma težak i izazovan tzv. cliffhanger, prema američkom izrazu za napetost na kraju epizoda serija.

Druga sezona serije emitovaće se sljedeće godine na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tela CG i BiH i širom svijeta preko GO4TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije