25. novembar  2020. 14.45  →  17.55 | Izvor: RTV (Milica Stojanović)

KBC-u u Gračanici uručen novi rendgen aparat

GRAČANICA -

Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištemu Gračanici danas je uručen novi mobilni rendgen apart. Donaciju je direktoru KBC-a uručila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov.

video icon

Pokretni RTG aparat veoma je značajnza Kliničko bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici. Ovaj aparat će pomoći u radu ne samosa Covid već i ostalim pacijentima pacijentima.

gracanica,, bolnica

“Ovaj aparat će mnogo značiti i u standardnom radu, jer mi ovde lečimo i pacijente koji nisu oboleli od Covida. Naročito će nam biti koristan u operacionoj sali za različite Interoperativne, rendgenološke i dijagnostičke procedure koje su takođe veoma važne i aktuelne. Time ovaj aparat ima još veći značaj nego samo za upotrebu uCovid epidemije”, rekao je direktor KBC-a Bratislav Lazić.

Donacija KBC-u Priština je kako kaže pomoćnica direktora za KiM Svetlana Miladinović još jedan dokaz da Vlada Republike Srbije vodi računa o zdravstvenom sistemu na Kosovu i Metohiji.

“Ova donacija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je pre svega jedan vid pažnje i zahvalnosti da u ovim teškim trenucima Republički fond brine o našim građanima na KiM i da ima obzira prema tome da KBC Priština ima najbolje uslove i najbolju opremu za rad”, navela je Miladinovićeva.

Na centralnom Kosovu je prema rečima direktora KBC-a epidemiološka situacija veoma nepovoljna, hospitalizovano je 48 pacijenata i on poziva stanovnistvo na odgovornost u cilju suzbijanja pandemije.