Najnovije vesti
Vesti Društvo
Nakon skoro mesec dana borbe sa koronom, preminuo mladi novinar iz Čačka: Išao je sam u srce žarišta pandemije

Nakon skoro mesec dana borbe sa koronom, preminuo mladi novinar iz Čačka: Išao je sam u srce žarišta pandemije

Mladi novinar iz Čačka, Miloš Lukić (35), koji se neko vreme borio sa korona virusom, preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica zlokobnog virusa koji već godinu dana odnosi živote širom planete.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Miloš Lukić Foto: Krug.rs / Privatna arhiva
Miloš Lukić

Vest o Miloševoj smrti, objavio je portal "Krug", čiji je prerano preminuli Lukić, bio dugogodišnji saradnik.

"Naš dragi kolega, prijatelj i saradnik Miloš Lukić iz Čačka preminuo je danas u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica infekcije korona virusom, imao je samo - 35 godina", stojalo je na početku saopštenja portala, koji se dirljivim i biranim rečima oprostio od mladog kolege.

Kako se navodi u daljem tekstu, Miloš se sa korona virusom borio od početka novembra meseca.

"Jedna od najodanijih svojoj profesiji, naš dragi kolega, novinar iz Čačka - Miloš Lukić, nije uspeo da izbori bitku sa Covidom 19. Preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica infekcije korona virusom.

Ovaj neizmerno dobar, pristojan i požrtvovan čovek borio se s tom bolešću još od početka novembra i nažalost, uz svu pomoć lekara, nije uspeo. Mi smo kao zajednica svih novinara Srbije izgubili jednog od najboljih predstavnika ove profesije, ali pre svega odanog, odgovornog i nesebičnog prijatelja, a sama javnost novinara iz reda najboljih reportera trenutno u Srbiji.

Pročitajte još

Miloš je bio dugogodišnji saradnik i radnik za skoro sve medije u Čačku i Moravičkom okrugu, a kasnije i nacionalne agencije FoNet, podseća redakcija GMinfo.

Od oktobra 2018. godine bio je osnivač i vlasnik novinske agencije MNA, s kojom je samostalno izveštavao, ujedno pomažući svim kolegama kada je bilo najzahtevnije i najteže, odlazeći na mesta i događaje na koje bi malo ko pristao da odlazi, uključujući i žarišta aktuelne pandemije.

Miloš Lukić rođen je 14. oktobra 1985. godine u Čačku. Redakcija portala Krug izražava duboko žaljenje Miloševoj porodici i prijateljima. Njegovo profesionalno nasleđe i iskreno prijateljstvo neće nikada biti zaboravljeno.

Neka mu je večna slava!", stoji na kraju objave portala "Krug".