Gradski rivali u osmini finala Kupa Srbije - Voša i Proleter traže prolaz u narednu fazu takmičenja

Fudbaleri Vojvodine i Proletera sastaće se u četvrtak, na "Karađorđu", u utakmici osmine finala Kupa Srbije.
Gradski derbi biće i jedan od najzanimljivijih mečeva ove faze takmičenja, s obzirom na dobre partije oba tima u Superligi Srbije.
 
Prema rečima pomoćnog trenera Vojvodine Dragana Šarca, crveno-bele posle derbija protiv Crvene zvezde očekuje još jedan težak meč, u kojem će ulog biti plasman među osam najboljih timova u Kupu Srbije.
 
"Očekuje nas teška utakmica, koja je derbi Novog Sada. Proleter je pokazao da igra dobar fudbal ove sezone i deli četvrto mesto sa Čukaričkim. S pravom su na toj poziciji, jer imaju dobar i kvalitetan tim, isti od prošle godine, ali pojačan sa nekoliko igrača. Imaju brzinu po krilnim pozicijama i jakog, stamenog špica u napadu, a iza iskusnog Babića, te mislim da im je najjači adut ta tranzicija iz odbrane u napad", kaže Šarac.
 
Ipak, u redovima osvajača Kupa veruju da će izboriti plasman u četvrtfinale.
 
"Pokušaćemo da prođemo u narednu fazu takmičenja i definitivno ćemo dati sve od sebe, iako imamo malih kadrovskih problema. Naš golman Simić je i dalje povređen, Saničanin je zadobio povredu zadnje lože tokom reprezentativnih nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a Mirko Topić ima povredu prednje lože već 7-10 dana, tako da smo bez njih na ovoj, a sigurno i na narednoj utakmici protiv Radničkog", ističe Šarac.
 
Uprkos tome što sa Čukaričkim i Spartakom deli četvrto, peto i šesto mesto na tabeli, Proleter je ove sezone postigao samo 14 golova u prvenstvu.
 
"Ne daju mnogo golova, ali ih ni ne primaju mnogo. Pozadi imaju iskusne igrače, a došao im je i desni bek Brana Milošević, koji je nekada igrao u Radu, čime su popunili poziciju na desnoj strani. Očekuje nas tvrda utakmica, u kojoj će sigurno neki detalji uticati na konačan ishod, a nadam se da će oni prevagnuti u našu korist i da ćemo proći u dalji tok takmičenja", izjavio je Šarac.
 
Utakmica između Proletera i Vojvodine igra se sutra u 16 časova na "Karađorđu", uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.
  • Dem

    25.11.2020 18:37
    D
    Lalatovicu odlazi.prodana duso brogradska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.