Ultimatum građanima i privrednicima Tutina: Ukoliko ne platite vodu, izvrštelji će vam zakucati na vrata!

4
134

Nakon formiranja lokalne vlasti u Tutinu, čiju okosnicu čini SDA Sandžaka uz podršku Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS), Javno komunalno-stambeno preduzeće “Gradac”, čiji je osnivač Opština Tutin, uputilo je ultimativni zahtjev neredovnim platišama komunalnih usluga, zapijetivši im prinudnom naplatom.

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća, Erdžan Bahtijarević, u video obraćanju putem lokalnog portala pozvao je potrošače na teritoriji ovog grada da, u skladu sa zaključkom Opštinskog vijeća Tutina, u narednih mjesec dana posjete prostorije ovog preduzeća, zaprijetivši im tom prilikom prinudnom naplatom i isključenjem sa sistema vodosnabdijevanja, ukoliko se ne odazovu na ovaj poziv i ne izmire svoja dugovanja.

“Sva fizička i pravna lica koja u roku od mjesec dana ne nađu za shodno da se obrate JKSP Gradac i budu se oglušila na ovaj vid usaglašavanja svojih dugova biće predmet sudskog spora, odnosno biće predata javnom izvršitelju koji će vršiti naplatu dugovanja sudskim putem”, kazao je Bahtijarević.

On je naveo da je komunalno preduzeće građanima Tutina omogućilo da u narednih mjesec dana izvrše reprogram dugovanja.

Godinama je lokalna vlast u Tutinu komunalno preduzeće upropašćavala koristeći ga za kupovinu socijalnog mira i obezbjeđivanje sigurnih glasova na izborima, dovodeći ga na taj način u nezavidnu ekonomsku situaciju i na rub opstanka, a sada su očito pricijenili da su postizbornom kombinatorikom učvrstili vlast, pa kreću sa udarom na neredovne platiše.

Na stranu činjenica da brojni mještani ove sandžačke varošice, prije svega stanovnici visinskih naselja, uopšte nemaju vodu godinama, te da oni koji je uz stalne prekide kako-tako dobijaju, na raspolaganju imaju vodu sumnjive hemijske i mikrobiološke ispravnosti.

JKSP “Gradac” zaboravlja da će kao tužilac i preduzeće koje je osnovano da bi građanima isporučivalo vodu za piće za čiju ispravnost garantuje, u sudskim postupcima, ukoliko do njih dođe, morati dokazivati da je potrošačima isporučivalo pijaću vodu, što je prema zakonskim odredbama preduslov da svoju uslugu i naplate.

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Nema vise placeva da prodaju sad hoce na silu vodu bakteriološki neispravnu da naplacuju. .Da ima zakona u ovoj drzavi polovina vas iz opstine (sda) bi bila u zatvor,sta je radjeno zadnjih 25god.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.