Privreda

Ministar trgovine i turizma RS: Slijedi period pun izazova

Ministar trgovine i turizma RS: Slijedi period pun izazova
Foto: N.N. | Ministar trgovine i turizma RS: Slijedi period pun izazova

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila cjelokupnu privredu Srpske, pa tako i sektor turizma i ugostiteljstva, te da i period koji slijedi nosi brojne izazove.

Gašićeva je napomenula da su Republički štab za vanredne situacije i Vlada Republike Srpske u proteklom periodu donijeli niz mjera s ciljem očuvanja privrede Srpske, ali i zdravlja građana.

"Kroz projekat turističkih vaučera i kampanju 'Doživi Srpsku' približili smo građanima turističke potencijale i prirodne ljepote kojima raspolaže Srpska, trudeći se da svim zainteresovanim građanima subvencionišemo putovanja unutar zemlje i na taj način pomognemo očuvanju našeg sektora turizma, koji je jedan od najpogođenijih u privredi", rekla je Gašićeva za RTRS.

Ona je dodala da je cilj kampanje "Uživaj u Srpskoj" da se pomogne ugostiteljima, kroz promociju Republike Srpske kao sigurne destinacije.

"Borba protiv virusa traje duže nego što je iko mogao da očekuje, a i dalje je pred nama period u kojem nismo sigurni šta da očekujemo, ali je sigurno da ćemo se susresti sa brojnim izazovima koji će biti veliki za nas i za privredu Republike Srpske", rekla je Gašićeva.

Ona je zahvalila svim zaposlenima u oblasti turizma i ugostiteljstva, koji se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za zaštitu zdravlja.

"Takvim ponašanjem ćemo svi zajedno doprinijeti prevazilaženju krize u kojoj se nalazimo. Iako smo svjesni da nije lako poštovati ove mjere i održati poslovanje u ovakvim uslovima, moramo biti svjesni da je prioritet zdravlje građana", rekla je Gašićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije