Zvezda bez petorice standardnih krenula u Gent, Stanković poveo tandem omladinaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 09:23

Željko Gavrić se oporavio, ali...

Imao je i ranije personalnih problema Dejan Stanković, ali teško da je imao većih muka nego uoči susreta u Gentu, koji može da donese Crvenoj zvezdi drugo evrpsko proleće u prethodne četiri godine.

Biće to teška, skoro nemoguća misija za desetkovan kadar crveno-belih. Ono što se danima pričalo, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Pored Milana Rodića, pozitivnog na virus korona, put Belgije nisu pošli suspendovani Seku Sanogo, zatim Marko Gobeljić koji ima rupturu lista, Aleksandar Katai, te Gelor Kanga.

Izabrane vesti

Gabonac je zadobio rupturu zadnje lože tokom reprezentativne akcije i na Marakani čine sve kako bi ga oporavili za naredni četvrtak, kada u Beogradu gostuje Hofenhajm. Baš kao i umornog Aleksandra Kataija.

Jedina dobra vest je da je u avionu za Belgiju mladi Željko Gavrić, ali pitanje je hoće li moći da pomogne saigračima. Posle sedmodnevne pauze mladi reprezentativac Srbije je počeo sa treninzima u utorak. Veća je verovatnoća da će duel u Belgiji početi sa klupe.

Suočen sa kadrovskim problemima Dejan Stanković je odlučio da kadar dopuni pozivanjem dvojice talentovanih omladinaca. Mesto u avionu za Belgiju dobili su napadači Mateja Bačanin (2003) i Marko Lazetić (2004). Reč je o momcima od kojih na Marakani imaju velika očekivanja. Lazetić je čak odradio i letnje pripreme sa Crvenom zvezdom, očekivalo se da debituje tokom jeseni, ali se povredio u septembru. Tek nedavno se vratio u omladinski tim.

Na spisku putnika za Belgiju su: Milan Borjan, Zoran Popović, Milan Gajić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Veljko Simić, Andrija Radulović, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Nikola Krstović, Dijego Falćineli, Marko Lazetić i Mateja Bačanin.

Crveno-beli će odraditi trening na Gelamko areni, stadionu na koji će istrčati sutra u 18 časova i 55 minuta kako bi odigrali četvrtu utakmicu grupne faze. Takođe, druga utakmica grupe L između Slovana i Hofenhajma biće odigrana u istom terminu u Češkoj.


tagovi

Marko LazetićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara