Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“: Predstava „Sama je tražila“ (online)
Pan teatar: Predstava "Sama je tražila" (fotografiju obezbedila GO Zvezdara)
Pan teatar: Predstava "Sama je tražila" (fotografiju obezbedila GO Zvezdara)

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“: Predstava „Sama je tražila“ (online)

U saradnji sa pozorištem „Pan teatar“, povodom svetske kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, biće emitovana predstava „Sama je tražila“.

Predstava će moći da se pogleda 25. novembra i 6. decembra 2020. od 20.00 na sajtu GO Zvezdara i preko YouTube-a na OVOM LINKU.

Predstava „Sama je tražila“ bavi se nasiljem nad ženama i rađena je kao omnibus sastavljen od priča/monologa/ispovesti/poema onih koje su umrle. Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske, većina višestruko nagrađivana za dramsko pisanje, a pored ličnih iskustava, materijali korišćeni kao inspiracija su i policijski izveštaji.

Pri prikupljanu građe za ovu predstavu „Pan teatar“ je značajne podatke dobilo od Vesne Stanojević iz „Sigurne kuće“ u Beogradu i smatra ih partnerom u ovom projektu.

  • Tekstovi: Maja Pelević, Milan Marković, Branislava Ilić, Danijela Kulezić – Vilson, Branka Stojković i Jasna Jasna Žmak;
  • Režija: Ksenija Krnajski;
  • Muzika: Ian Vilson;
  • Sc,/kost: Milica Grbić Komazec;
  • Sc. pokr: Damjan Kecojević;
  • Svetlo: Vojkan Gostiljac;
  • Igraju: Olivera Viktorović Đurašković, Branka Stojković, Maja Mitić, Bojana Đurašković, Tijana Janković.DuB - vinjeta: Online program

Emitovanje predstave „Sama je tražila“ je jedna od aktivnosti kojom Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine učestvuje u globalnoj svetskoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koju obeležava 1700 organizacija u oko 100 država sveta.

Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Aktivnosti koje Komisija realizuje, u partnerstvu sa angažovanim ustanovama i pojedincima, usmerene su na podizanje svesti društva o značaju borbe protiv nasilja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.