Orban protiv Džordža Klunija

Mađarske vlasti su danas kritikovale Džordža Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici.

Izvor: Beta

Utorak, 24.11.2020.

23:50

Orban protiv Džordža Klunija
EPA/MARTIN DIVISEK

Ta reakcija Budimpešte usledila je jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer "mržnje i besa" u svetu.

"Mi volimo glumca Džordža Klunija... ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno", naveo je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.

Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.

Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmi "The Midnight Sky", a rekao i da su Orban i mađarska vlada primeri "mržnje i besa".

"Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu - od (Žaira) Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Mađarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje", rekao je Kluni.

Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je danas rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

"Takođe sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu ... tako da Orbanova propagandna mašina laže", rekao je Kluni.

Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: